Landgoed Groot Warnsborn

Horizontale tabs

Beschrijving

Landgoed Groot Warnsborn is een luxe hotel-restaurant in Gelders Arcadië op een rijksmonumentaal landgoed van maar liefst 750 hectare. Het ligt op steenworp afstand van het centrum van Arnhem.

In de middeleeuwen werden veel kloostergoederen verkocht aan particulieren. De nieuwe eigenaren  lieten er buitenplaatsen bouwen. Zo ook in 1650 Hoog Erf en Laag Erf dat later Warnsborn zou gaan heten. De nieuwe eigenaar werd burgemeester van Arnhem Everhard Everwijn. 

Eind negentiende eeuw kwam hier een nieuw landhuis te staan. Rondom kwam een Romantische tuin met kronkelige paden, bruggetjes, gemetselde rotsen en vijvers. In 1900 kwam er een Oranjerie bij en een terrassentuin die tien jaar later wijzingen onderging naar ontwerp van H. Copijn.

Het landhuis brandde in 1945 af. Ervoor in de plaats kwam het hotel Groot Warnsborn te staan. Dit hotel is er nog, hetzij in iets gewijzigde vorm herbouwd in 2009. Koetshuis en de neogotische kapel zijn van oorsprong uit de negentiende eeuw

Het huidige luxueuze 4-sterren hotel beschikt over 40 sfeervolle kamers waaronder twee aantrekkelijke bruidsuites, diverse ruimten voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten. Restaurant La Belle Source staat bekend om haar keuken van zeer hoog niveau en wordt geroemd door onder andere de Michelin Gids en Lekker.

De authentieke gewelvenkelders zijn geschikt voor wijnproeverijen en culinaire wijn - spijs workshops, maar ook voor gezellige feestjes en informele diners.

Meer informatie en downloaden van de route:

Bezoek

Adres

Bakenbergseweg 277
6816 VP Arnhem
Telefoonnummer:
31 (0) 26 44 557 51

Tags

Reageren