40 jaar archeologie in Den Haag

40 jaar archeologie in Den Haag

In 1982 kreeg Den Haag een eigen afdeling Archeologie, toen nog onderdeel van de gemeentesecretarie Afdeling VOM (Verkeer, Openbare Werken, Monumentenzorg). Tegenwoordig valt de afdeling onder de dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag.

In de afgelopen 40 jaar werden honderdduizenden vondsten uit de grond gehaald, van muurtegels tot Romeinse mijlpalen. Deze vondsten zijn zorgvuldig gerestaureerd en bewaard. Bij de afdeling Archeologie waren in al die jaren veel bijzondere mensen betrokken. Zij gingen voor deze tentoonstelling met hun favoriete vondst op de foto die van 17 oktober t/m 18 november is te zien in het Atrium Den Haag.

Leeuwenbotten 

In 2021 zijn leeuwenbotten gevonden in de binnenstad van Den Haag. Tussen 1344 en 1358 werden er namelijk leeuwen gehouden op het Buitenhof. In de jaren van graaf Albrecht van Beieren was er een kleine dierentuin op het Buitenhof. Deze leeuwenbotten zijn te zien in de expositie in het Atrium.

Wilt u het werk van de afdeling Archeologie volgen, kijk dan op www.archeologie.denhaag.nl.

Afbeeldingen

1) Burgemeester Jan van Zanen met heel oude tegel, 2) Foto Frank Jansen, 3) Hoofd Archeologie, Natuur en Milieueducatie Corien Bakker  

https://atriumcityhall.nl/

Datum:
17 oktober 2022 / 18 november 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0