700 jaar Dante

700 jaar Dante

Begin 2021 besloten meer dan dertig Florentijnse instellingen om het verhaal van Dante en zijn Florence te vertellen via digitale en niet-digitale evenementen: conferenties, studiedagen, evenementen en tentoonstellingen die openstaan ​​voor het grote publiek in een vol en zeer interessant programma.

Dante vertegenwoordigt een hele cultuur

Dante werd in 1265 in Florence geboren en was een man van zijn tijd, de middeleeuwen. Hij is een burger die ervan droomt deel uit te maken van de wereld van de adel, en daarom begint hij de donkere wandelgangen van de politiek te bewandelen.

Idealen en waarden blijken daar te verdwijnen in een sfeer van haat en corruptie waarin de kerk voortdurend in strijd is met de wereldse macht.

De stad uit

Dante wordt ridder en vervolgens prior en vecht voor Florence, zijn stad. Hij moet die na politieke processen  verlaten. Dat doet hem veel verdriet. Tijdens zijn omzwervingen als balling ontdekt hij de ongelooflijke menselijke en geografische verscheidenheid van Italië in de veertiende eeuw, maar tijdens al deze omzwervingen zal hij Florence nooit vergeten.

https://www.700dantefirenze.it/

Datum:
25 maart 2021 / 14 september 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0