‘A Garden to Walk in’ van Miriam Hommes

Gisteren was ik bij de opening van de expositie ‘A Garden to Walk in’ van Miriam Hommes. De expositie vond plaats in het Atrium van de Sociale Verzekeringsbank -  de bank die onder meer de AOW regelt - in Amstelveen.

Het Atrium, een mooie, lichte ruimte, bleek daadwerkelijk omgetoverd in een tuin. Bloemen alom, rozen, pioenen en andere bloemen in paars, rood, geel, blauw, met veel licht en sfeer. Het leek al zomer! Miriam’s werk is geïnspireerd op Van Gogh, Matisse, Sluijters en Cézanne, vertelde Sandra Kooij in haar openingswoord.    

Heilzaam voor velen

Sandra Kooij, met titel en al Dr. Sandra Kooij, is psychiater en gespecialiseerd in ADHD bij volwassenen. Miriam’s werk is heilzaam voor velen, vertelde ze. “Miriam zegt dat haar werk pretentieloos is, alleen om te plezieren, maar dat ben ik niet met haar eens. Een overvloed aan geluk uitdelen aan anderen ervaar ik als psychiater niet alleen maar als vrolijk en luchtig. Het is een geweldig talent als je dat kan! Miriam claimt nooit geluk te verspreiden met haar werk, maar velen zullen dat wel zo ervaren.”

Advies

Ik sprak nog even met Sandra. Ze was een collectioneur van het werk van Miriam en ze had inmiddels van haar les, vertelde ze. Ze had nog een advies aan de Sociale Verzekeringsbank: “Schaf dat schilderij dat de tentoonstelling zijn naam heeft gegeven ‘A Garden to Walk in’ permanent aan en hang het in de hal!”

http://miriamhommes.nl/
https://www.svb.nl/int/nl/index.jsp

Datum:
19 februari 2018 / 15 maart 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0