Affordable Art Fair Amsterdam - 1 tot en met 5 november 2023

Affordable Art Fair Amsterdam - 1 tot en met 5 november 2023

De Affordable Art Fair, opnieuw in de Kromhouthal in Amsterdam, beleeft haar 17de editie van woensdag 1 tot en met zondag 5 november. Meer dan 70 prestigieuze Nederlandse en internationale galeries tonen werk van levende kunstenaars, zowel opkomend als gevestigd.

Intrigerende elementen zijn de bijdrage van het Belgische creatieve duo ROXEHA, het abstracte werk van Daniel Engelberg (Gallery Ritter) en de partnerships met AVROTROS en met UPWAY en Yamuna Forzani (Rademakers Gallery).

AVROTROS presenteert opkomende kunstenaars

Met hun verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven spelen jonge, opkomende kunstenaars in het culturele landschap een verbindende rol. AVROTROS, de 'omroep voor ons', honoreert deze diversiteit met een presentatie van drie in Nederland gevestigde kunstenaars. De expositie omvat figuratieve schilderijen van Nikè Marchand en Niels Egidius en keramiek en etsen van Sjahrzad Khodadadeh.

Inandout #1 van Engelberg: onderdeel van Affordable Art Fair-campagne

Prominent aanwezig in de campagne voor de komende Affordable Art Fair is Daniel Engelbergs abstracte kunstwerk Inandout #1. Bij dit werk draait alles om kleur en vorm en de indruk van diepte en driedimensionaliteit: alsof er zich achter het oppervlak een ruimte bevindt. #1 is onderdeel van de reeks Inandout die vooralsnog uit drie werken bestaat. Engelberg: "Het is voor mij heel belangrijk een brug te slaan tussen beeldhouwen en schilderen. Mijn werk, zeg ik altijd, lijkt nog het meest op schilderen door de ogen van een beeldhouwer".

UPWAY x Yamuna Forzani

Ter gelegenheid van deze 17e editie van de Affordable Art Fair is UPWAY, online platform voor refurbished e-bikes, een samenwerking aangegaan met de Dutch Design Award-winnende kunstenaar Yamuna Forzani. Het resultaat is een unieke, eenmalige kunst-e-bike die tijdens de beurs door middel van een veiling wordt verkocht. De helft van de opbrengst komt ten goede aan BYCS, een wereldwijde NGO die de leefbaarheid van steden wil verbeteren met behulp van de fiets.

Affordableartfair.com/fairs/amsterdam

Datum:
1 november 2023 / 5 november 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0