Agri meets Design op World Design Event

In 2017 vindt in Eindhoven gelijktijdig met de Dutch Design Week voor de eerste keer het World Design Event (WDE) plaats.

Dit internationaal design innovatiefestival krijgt vorm door diverse internationale samenwerkingsverbanden rondom actuele prangende thematiek met maatschappelijke en economische impact. Deze thema’s staan centraal in een World Design Summit en verschillende Creative Embassies.

Food Lab Food Heroes

Naast Het Nieuwe Instituut, De Waag en Philips, Baltan Laboratories, Hivos en STRP festival is ook Agri meets Design een ambassadepartner. Naast verschillende creatieve sessies met internationale deelnemers zal een gecureerde selectie van verrassend vernieuwende, tot de verbeelding sprekende projecten uit binnen- en buitenland de bezoekers verleiden tot interactie en feedback. Ook zullen enkele ontwerpen van het traject Food Lab Food Heroes worden getoond waarin ontwerpers oplossingen tonen om voedselverspilling te verminderen.

Strijp-S

Er worden 400.000 bezoekers worden verwacht. Vijfhonderd vrijwilligers bouwen in 2017 het stadhuis van de toekomst op het Ketelhuisplein op Strijp-S in Eindhoven. Dat grootse bouwwerk wordt het epicentrum van het event. Het nieuwe, vierjaarlijkse designfestival wordt parallel aan de Dutch Design Week (DDW) wordt gehouden. De gemeente Eindhoven heeft vier ton gereserveerd voor het evenement dat met een begroting werkt van in totaal 1.2 miljoen euro.

Foto: Menno Boon

http://bit.ly/2jGegjS

 

Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0