Aloys Ginjaar exposeert

Met acht foto’s komt Aloys Ginjaar op  de tweede tentoonstelling van de Anita Neve PopUp galerie, Marktstraat 22, Almere / Haven 

Opening zaterdag 22 september 17.00 uur. Begin september is zijn werk al in de galerie aanwezig.

In de jaren vijftig maakte het fotoboek The Family of Man een blijvende, diepe indruk op Aloys Ginjaar (Amsterdam, 1946). Dit optimistische, lyrische beeld van de wereld inspireerde hem om het leven vast te leggen. ‘Lang leve het leven!’ blijft zijn motto omdat hij het leven pakt zoals het voor zijn verliefde ogen verschijnt. Zoals hij zegt: ‘Wie niet meespeelt, kan het spel beter bekijken.’

World Press Photo

Zijn werk is onder meer drie maal gepubliceerd in het World Press Photo-boek, tentoongesteld in het Amsterdams Stadhuis, op de Affordable Art Fair (via Eduard Planting Gallery), in de sociëteit van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae en geveild bij Sotheby’s in Amsterdam.

Bovendien heeft Ginjaar zich altijd ingezet voor de fotografenwereld. Zo organiseert hij sinds 2000 de Fotografenavond, een informele en stimulerende ontmoetingsplaats voor de professionele fotowereld. Daarnaast is in 2004 is – naar een idee van Peter-Paul Huf en met steun van Petra Ruisendaal – de Portfolio-Fotografenavond ontstaan die vier keer per jaar wordt gehouden bij Arti et Amicitiae, waar Ginjaar als kunstenaar lid van is.

Photoville New York

Van 2011 tot 2015 was Ginjaar curator van groepstentoonstellingen van Nederlandse fotografie op het New York Photo Festival en op Photoville New York. In 2013 werd hij onderscheiden met de Gouden Eeuw Award voor zijn inzet voor de Nederlandse fotografie.

Foto: Aloys Ginjaar: New York 2009

https://www.anitanevegalerie.nl/ginjaar

Datum:
22 september 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0