Alphonse Mucha volgend voorjaar in Kunstmuseum Den Haag

Alphonse Mucha volgend voorjaar in Kunstmuseum Den Haag

Je kon er aan het eind van de negentiende eeuw niet omheen: weelderige illustraties van gestileerde, sierlijke vrouwen. Als een van de meest invloedrijke en gevierde kunstenaars in het fin-de-siècle Parijs, creëerde Alphonse Mucha (1860-1939) een onderscheidende stijl die synoniem staat voor de Art Nouveau.

In samenwerking met de Mucha Foundation toont Kunstmuseum Den Haag komend voorjaar een ruime selectie van zijn werk.

Combinatie met eigen werken Kunstmuseum 

In de tentoonstelling is ook werk uit eigen collectie te bewonderen. Directeur Benno Tempel: “Het is fantastisch dat wij in Kunstmuseum Den Haag de meester van de Art Nouveau, Alphonse Mucha, kunnen samenbrengen met bijzondere stukken uit de collectie van het Kunstmuseum.

Zijn populaire affiches en illustraties, samen met kleurrijk glas en spectaculaire kostuums uit de late negentiende eeuw, geven een uniek beeld van Alphonse Mucha’s Parijs. Maar ook zijn invloed op de popcultuur uit de jaren ’60 en ’70 wordt duidelijk in deze tentoonstelling.

Afbeeldingen

1) Alphonse Mucha, Rêverie, 1897, kleurenlithografie. Copyright © 2021 Mucha Trust, 2) Alphonse Mucha, La Primevère, 1899, kleurenlithografie. Copyright © 2021 Mucha Trust, 3) Alphonse Mucha, La Plume, 1899, kleurenlithografie. Copyright © 2021 Mucha Trust, 4) Alphonse Mucha, Zodiac, 1896, kleurenlithografie. Copyright © 2021 Mucha Trust, 5) Alphonse Mucha, Affiche voor 'Monaco - Monte Carlo', spoorwegmaatschappij P.L.M., 1897, kleurenlithografie. Copyright © 2021 Mucha Trust

https://www.kunstmuseum.nl/nl

Datum:
20 maart 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0