Als de Russen komen

In 2019 besteedt het Nationaal Militair Museum met de tentoonstelling 'Als de Russen komen' aandacht aan de Koude Oorlog. Met een aangrijpende 3D-audiotour en langs bijzondere objecten uit binnen- en buitenland (her)beleef je in deze tentoonstelling de gespannen periode waarin de wereld was verdeeld in Oost en West.

Je kunt tegenwoordig geen krant meer openslaan, zonder te lezen dat we ons in een nieuwe Koude Oorlog bevinden. Maar hoe begon eigenlijk die eerste? En hoe verhouden historische gebeurtenissen zich tot de 'nieuwe' Koude Oorlog? Ontdek het vanaf 23 februari in de tentoonstelling 'Als de Russen komen'.  

Aanvullende activiteiten  

Naast de tentoonstelling worden in 2019 ook aanvullende activiteiten en evenementen in het thema Koude Oorlog aangeboden. Benieuwd wat je kunt verwachten? Houd de website in de gaten en volg ons op Facebook, Instagram en Twitter om op de hoogte te blijven.  

Een Chieftain tank  

Op maandag 17 december 2018 arriveerde onder andere een Chieftain zware Britse tank bij het NMM. Dit grootste en zwaartste (57 ton!) collectiestuk moest vanwege zijn omvang als eerste worden geplaatst in de expositieruimte. De tank is uitgevoerd in karakteristieke 'urban camouflage'; een patroon speciaal ontwikkeld om minder op te vallen in stedelijk gebied. Tanks als deze waren gestationeerd bij de Britse 'Berlin Brigade' ten tijde van de Koude Oorlog. De tank neemt een prominente plaats in in de tentoonstelling, maar er komt nog veel meer moois...  

https://www.nmm.nl/

Datum:
23 februari 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0