Als een vogel zo vrij – gedichten rond Opera Maduro in Amare Den Haag

Als een vogel zo vrij – gedichten rond Opera Maduro in Amare Den Haag

Wanneer je in het nieuwe Amare beneden door de hal loopt word je verrast door een installatie van een vlucht kraanvogels die op weg lijkt te zijn naar buiten, naar vrijheid.

De kraanvogel is volgens de Japanse traditie een symbool voor vrede en geluk. Op deze vogels staan gedichten van Haagse ouderen en kinderen geschreven over vrijheid en oorlog; thema’s uit de opera Maduro over een verboden liefde, verzet en verraad, in tijden van oorlog én het ontstaan van Madurodam. 

Om het gedachtengoed rond deze opera ook voor kinderen en ouderen toegankelijk te maken hebben Amare en Kwekers in de kunst dit poëzieproject Als een vogel zo vrij ontwikkeld.

75 kinderen en 75 ouderen

Onder leiding van docenten van het Huis van gedichten uit Den Haag hebben ruim 75 kinderen van basisscholen en 75 ouderen uit verzorgingshuizen, tijdens bijzondere ontmoetingen, samen gedichten gemaakt. “Wat betekent vrijheid voor jou als je 10 jaar of 100 jaar bent?”

De gedichten zijn ook op de muurkrant te lezen, op de eerste etage in de foyer van het Danstheater.

Kwekers in de kunst werkte in dit project samen met ouderen van Bosch en Duin, De Thuishaven, Florence en Muzee en kinderen van De Galvanisschool, AMG Schmidtschool en de Vuurtoren.

‘Als een vogel zo vrij’

te bezoeken in Amare, hal op de begane grond naast de ticketbalie; vrije inloop 

Opera Maduro

vanaf donderdag 1 september t/m woensdag 7 september

https://www.amare.nl/nl/agenda
www.kwekersindekunst.nl

Datum:
1 september 2022 / 7 september 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0