Ambacht in Beeld Festival

Het Ambacht in Beeld Festival is hét festival over ambacht. Drie dagen lang staat in De Hallen in Amsterdam het pure vakmanschap centraal met internationale documentaires, workshops, lezingen, demonstraties, masterclasses en performances.

Laat je inspireren door ruim zestig top ambachtsmeesters van met specialisaties in textiel en fashion, instrumenten maken, leerbewerking, keramiek, glas-in-lood en nog veel meer.

WORKSHOPS

Vouw een Boba Fett helm of Light Saber in de workshop Star Wars Origami, maak kennis met de kunst van het ciseleren bij edelsmid Sacha Ofman, maak een clutch of etui van leer bij het LeerLokaaL of een glas in lood raam bij de Amsterdamse Glas in Lood Zetterij, of leer letters hakken in steen bij Joep Struyk. Er zijn ruim 25 verschillende workshops!

MASTERCLASSES

Professionals en gevorderde studenten in de mode en textiel kunnen een masterclass passementerie volgen bij meester-passementwerker Patrice Cantalejo of een hoed leren maken van Jackie Habets. En ben je illustrator maar vind je het ook zo moeilijk om handen goed te tekenen? Daan Noppen leert je in zijn masterclass de techniek. Bij Studio Kadra kan je een prachtige portfoliodoos maken en Kalle Slaap leert je alles over uurwerktechniek.

LEZINGEN

Ely Dagher geeft een lezing over de animatietechniek die hij gebruikte in zijn met een Gouden Palm bekroonde film WAVES’98 en het Franse kanthuis Sophie Hallette is aanwezig met een lezing over het kant dat zij maken voor ontwerpers als Chanel, Gucci, Valentino, Miu Miu en Alexander McQueen. Of duik in de wereld van Bart Hess, de ontwerper van de slijmjurk van Lady Gaga.

DOCUMENTAIRES

Houtsnijders uit de Solomon Eilanden, Saké brouwers uit Japan, een pottenbakker uit Griekenland – in de Filmhallen tonen we prachtige documentaires over ambacht uit allerlei culturen. Er zijn 8 Nederlandse, 5 Europese en 3 wereldpremières!

Kom kijken, beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken!

www.ambachtinbeeldfestival.nl

Ambacht in Beeld Festival

23, 24 en 25 september 2016

De Hallen Amsterdam

Datum:
23 september 2016 / 25 september 2016
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1