Amsterdam Drone Week 2022 in de Rai

Amsterdam Drone Week 2022 in de Rai

Amsterdam Drone Week is het wereldwijde platform voor het delen van kennis, mogelijke innovaties en vitale regelgeving. Een ontmoetingspunt op topniveau waar alle belangrijke spelers, groot en klein, commercieel en niet-commercieel, uit verschillende industrieën, kennisinstellingen en overheden, samenkomen om te co-creëren en samen te werken.

Dit jaar vindt de Amsterdam Drone Week Hybrid gelijktijdig plaats met Intertraffic, 's werelds grootste vakbeurs voor verkeerstechnologie en mobiliteit. Voor RAI Amsterdam gelden beide shows als een "heropening", na een lange periode van Covid-19-beperkingen.

De “High Level Conference on Drones” van de Europese Autoriteit voor luchtvaartveiligheid, EASA zal ook plaatsvinden tijdens ADW Hybrid. Gedurende drie dagen zullen meer dan 250 experts de meest recente ontwikkelingen op het gebied van stedelijke luchtmobiliteit delen en naar de toekomst kijken.

Actieplan Onbemand Luchtverkeer

Op ADW Hybrid zijn verschillende Europese steden vertegenwoordigd die deel uitmaken van het UIC2-partnerschap. Samen gaan ze in op de universele regelgeving voor onbemand vliegverkeer door middel van drones. Het luchtruim maakt nog geen deel uit van de stedelijke mobiliteit zoals wij die kennen. Het luchtruim moet daarom worden geïntegreerd in de steden en regio's. Die steden zijn onder meer: Amsterdam, Enschede, Hamburg, Ingolstadt, Heerlen, Luik, Ljubljana, Stockholm, Madrid, Zaragoza, Porto en Bari. Naast UIC2-leden zullen er ook vertegenwoordigers zijn van de regio's Amsterdam, Beieren, Parijs en Metropolis GZM, Polen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ziet veel uitdagingen als het gaat om Urban Air Mobility in ons land.

Tijdens de NL Drone Dag presenteert Jaco Stremler, directeur Luchtvaart binnen het ministerie, het Actieplan Onbemande Luchtverkeer 2022-2023. Goriska van Cooten, programmamanager Unmanned Airtraffic van het ministerie van IenW: “In Nederland worden drones vaker gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, denk aan landbouw, medisch transport, waterbeheer, voor het brengen van medicijnen naar de Waddenzee-eilanden of voor zoek- en -reddingsmissies op de Noordzee.”

Afgelegen gebieden

Ook de Amerikaanse start-up Zipline, actief in Noord-Amerika, Azië en Afrika, zal op het evenement aanwezig zijn. Zipline ziet ADW als een springplank naar Europa. Op het Afrikaanse continent zet Zipline drones in om medicijnen af te leveren in afgelegen gebieden. Senior vice-president externe betrekkingen Anne Hilby: “Het is onze ambitie om het transport van producten voor iedereen toegankelijk te maken. Niet alleen voor de rijken. In Ghana en Rwanda zetten we onze drones voorgoed in bij het vervoer van medicijnen. Vanaf volgend jaar willen we hetzelfde doen voor Ivoorkust, Kenia en Nigeria.”

Op ADW Hybrid zijn ook de drones te zien die ingezet gaan worden voor bloedtransport (een samenwerking tussen ANWB, KPN en Erasmus MC, PostNL, Sanquin en Avy) en de drone van Horyzn die is uitgerust met een defibrillator. Deze drones zullen te zien zijn in de vliegdemonstraties in de Drone Area in hal 11 van RAI Amsterdam. Daarnaast is er een Showcase Area waar de nieuwste Unmanned Aerial Vehicles (UAV) getoond zullen worden.

Samenwerking

Amsterdam Drone week is een samenwerking tussen RAI Amsterdam en de Europese Autoriteit voor luchtvaartveiligheidsorganisatie EASA. Andere partners zijn onder meer het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gemeente Amsterdam, Eurocontrol, UIC2, WEF, NEDO, CANSO, GUTMA, GSMA, ACEA, Boeing, Airbus, Volocopter, Lilium, KPN, NLR, Achmea, Metropolis GZM, Polen en Groep ADP. ADW Hybrid wordt geopend met toespraken van Adina Vãlean (Europese Commissie), Diana Cooper (global head of policy and regulation Supernal, onderdeel van Hyundai Motor Company), Mark Harbers (minister van I&W), Patrick Ky (executive director EASA), Paul Riemens (ceo RAI Amsterdam).

Een overzicht van het driedaagse programma van ADW Hybrid vind je hier:

https://www.amsterdamdroneweek.com/programme/adw-hybrid/

Over Amsterdam Drone Week

Amsterdam Drone Week is hét wereldwijde platform voor het delen van kennis over actuele luchtoplossingen, innovaties en regelgeving. Het creëren van doelgerichte ontmoetingen met alle belangrijke spelers, overheden en kennisinstellingen om met Urban Air Mobility waarde toe te voegen aan de samenleving. Door zijn hybride toppen, expertsessies en matchmaking verbindt ADW de hele UAM-gemeenschap rond droneregelgeving, nieuwe technologie en toekomstige oplossingen. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.amsterdamdroneweek.com

https://www.rai.nl/

Datum:
29 maart 2022 / 31 maart 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0