Amsterdam light festival 2020

Amsterdam light festival 2020

Dit jaar is anders dan andere jaren: er is geen looproute, vaarroute of festival. Met dank aan de partners is er  wél verlichting in de stad. Er zijn zeven kunstwerken verspreid over vier verschillende stadsdelen, om de stad en omwonenden te verlichten. De kunstwerken zijn inmiddels geinstalleerd. Wie weet kom je er eentje tegen bij jou in de buurt!

Geen route, wel lichtkunst 

De werken zijn geplaatst in Amsterdam Zuid, West, Centrum en Noord. Woon je in de buurt? Omwonenden en passanten kunnen tot eind januari van de kunstwerken genieten. Dit jaar is er helaas geen route om te lopen of fietsen. Iedere week wordt online een nieuw lichtkunstwerk uitgelicht met het bijzondere verhaal ervan. Er zullen mooie video’s en verdiepende interviews te zien zijn zodat iedereen van de lichtkunst kan genieten en geïnspireerd kan raken door het thema ‘When Nature Calls’. Een passender thema had er niet kunnen zijn voor Editie #9. Zorg dat je de verhalen niet mist!

Thema: When Nature Calls 

Dat moeder natuur de samenleving de afgelopen maanden tot de orde heeft geroepen, mag duidelijk zijn. Met de uitbraak van het coronavirus is de stad (en het platteland) compleet tot stilstand gebracht en we ontkomen er niet aan om ons te bezinnen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe gaan we om met de natuur, met dieren en planten? Wat kan of móet er anders? De relatie tussen mens en de natuur staat op scherp, en het is tijd om die onder de loep te nemen tijdens Editie #9 ‘When Nature Calls’.

Verlicht de stad & doneer

Enkel met gebundelde krachten kunnen we de donkerre dagen blijven verlichten. De organisatie heeft jouw steun hard nodig. Draag bij met een Tikkie. Donateurs kunnen zich opgeven voor een exclusieve meet & greet met de kunstenaars en het team!

Gebundelde krachten

Het festival komt tot stand met gebundelde krachten: samen met kunstenaars, wetenschappers, sociale partners, basisschoolleerlingen en onderwijs- en overheidsinstellingen ontwikkelden we een nieuwe beleving, voor de stad. Inmiddels is de voorbereiding in volle gang en zijn de ontwikkelingen op de voet te volgen! Lees hier meer over de samenwerkingsprojecten - volg de creatieprocessen en verdiep je in de verschillende onderwerpen van licht, kunst, natuur en de stad. 

https://amsterdamlightfestival.com/nl

Datum:
21 december 2020 / 19 maart 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0