bloomon lanceert Bio-bos - boeket met veld- en korenbloemen - met Europees biologisch keurmerk

bloomon lanceert Bio-bos  - boeket met veld- en korenbloemen - met Europees biologisch keurmerk 

Online bloemist bloomon lanceert deze maand de bloomon Bio-bos met Europees biologisch keurmerk. Een primeur: in Nederland is bloomon de eerste aanbieder van bloemen die dit keurmerk aan een boeket mag geven.

De zeer populaire Bio-bos - het eerste biologisch gecertificeerde boeket van bloomon - is voor het derde jaar op rij verkrijgbaar. De samenstelling van het boeket is verrassend en varieert iedere week, omdat de beschikbaarheid van biologische bloemen variabel is. De Bio-bos is verkrijgbaar van 15 juni tot eind september - of zolang de bloemen beschikbaar zijn - in de online floral shop.

100% biologische bos 

Biologische bloemen worden in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld, zonder gebruik van chemische middelen. Het is de natuur zelf die de bloemen beschermt: beestjes beschermen de gewassen tegen andere beestjes. Zitten er veel luizen op de bloemen? Dan zet de kweker lieveheersbeestjes in om als natuurlijke vijand luis te bestrijden. Alleen als het écht nodig is, worden biologische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. 

Veldboeket van eigen bodem

De Bio-bos bestaat uit de mooiste veld- en korenbloemen uit Nederland, in frisse zomerse kleuren. Net als alle andere boeketten van bloomon is de Bio-bos met veel zorg samengesteld. Zo hebben de bloemen allemaal een andere lengte, wat het boeket een speels effect geeft. Speciaal voor de Bio-bos introduceert bloomon dit jaar de nieuwe vaas Cube. Deze rechthoekige vaas, gemaakt van 100% gerecycled glas, vormt met zijn strakke lijnen een mooi contrast met de dromerige veldbloemen. Door de rechthoekige vorm staan de bloemen naast elkaar, waardoor zelfs de meest delicate details goed zichtbaar zijn. Perfect voor op de schouw, in de keuken of op tafel. 

"De Bio-bos is gevuld met verschillende seizoensfavorieten, zoals de Allium, Helianthus, Gladiolen en Consolida", vertelt Anton van Duijn, Style Director bij bloomon. "Hoe het daadwerkelijke design eruit komt te zien, is afhankelijk van welke bloemen die week beschikbaar zijn. Zo spelen de weersomstandigheden een grote rol bij het aanbod van biologische bloemen; de natuur bepaalt. Dat maakt het spannend en avontuurlijk. Samen met onze kwekers zetten we alles op alles om een groot publiek een verrassend en divers biologisch boeket aan te bieden." 

Gecertificeerde kwekers

Met de Bio-bos geeft bloomon ons een kijkje in de wereld van biologische bloemen en de uitdagingen die hiermee samenhangen. Om zich biologisch teler te mogen noemen en in aanmerking te komen voor levering van Bio-bosbloemen hebben kwekers een Skal-keurmerk nodig. Skal is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de biologische keten in Nederland. Door de aangesloten bedrijven jaarlijks te bezoeken en te inspecteren, controleert Skal of de richtlijnen van het biologisch productieproces in acht worden genomen. Bloemen mogen dus alleen biologisch genoemd worden als ze goedgekeurd zijn met dit keurmerk. Skal heeft het productieproces van de Bio-bos volledig goedgekeurd. 

Voor het derde jaar op rij kweekt Julian Langelaan van Op Beemster Klei met veel passie biologische zomerbloemen voor bloomon. Hij kweekt meer dan dertig soorten, waaronder dille, sneeuwbessen en korenbloemen.  

"Mijn doel is om de biologische snijbloemensector te laten groeien en de sierteeltsector groener te maken. Het is geweldig om zoveel mogelijk in samenhang met de natuur doen. Op het moment dat je een probleem in het gewas ziet, heb je als kweker de neiging om daarop te reageren. Maar als je dat juist niet doet, lost de natuur het vaak vanzelf op." 

Duurzame verpakking en plantenvoeding

De verpakking van de Bio-bos is dit jaar volledig recyclebaar. De bloemen zijn verpakt in papier dat is gemaakt van restafval van rozen; een gerecyclede kartonnen doos zorgt voor extra bescherming. Elke Bio-bos is voorzien van een speciaal bloemenkaartje met informatie over de bloemen. Het papier van dit kaartje is gemaakt van tulpenafval: je kunt de vezels van de tulp nog zien. En zelfs de bloemenvoeding is bio-based. Het papieren zakje is gemaakt van TFC-pulp en heeft een water-based coating. Na ontvangst kan de recyclebare verpakking zo de papierbak in.

Naast bezorging via PostNL wordt de Bio-bos dit jaar door bloomon-bezorgers bezorgd. In het laatste geval zijn de bossen enkel verpakt in een wrap van duurzame en recyclebare materialen, om zo minder verpakkingsmateriaal te gebruiken. 

De Bio-bos is vanaf 15 juni verkrijgbaar via bloomon.nl. Prijs: € 32,95, inclusief bezorging.

Persoonlijk kaartje (optioneel): € 1,95. Bijpassende Cube vaas: € 22,95. 

Over duurzaamheid bij bloomon

bloomon heeft de keten flink ingekort door de veiling en groothandel over te slaan en de bloemen direct bij de kweker in te kopen. Hierdoor worden de bloemen verser dan vers aan de deur bezorgd en kunnen klanten langer van hun bloemen genieten. bloomon is actief lid van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) en sinds juni 2020 zijn alle producten van bloomon klimaatneutraal, van de kweker tot aan de voordeur. Elk jaar publiceert bloomon een duurzaamheidsrapport waarin de duurzaamheidsambities en laatste inzichten staan vermeld. De ambitie van bloomon is om structurele stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en hiermee ook de rest van de bloemensector te inspireren om mee te innoveren. Bekijk het nieuwe duurzaamheidsrapport hier.

Datum:
29 juni 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0