Bouw de Kunsthal in LEGO® stenen!

Bouw de Kunsthal in LEGO® stenen!

Op 1 november 2022 bestaat Kunsthal Rotterdam precies 30 jaar. In aanloop naar deze datum zet de Kunsthal op verschillende momenten de spotlight op dát wat de Kunsthal de Kunsthal maakt. In juni – Rotterdam Architectuur Maand – zet de Kunsthal de schijnwerpers op het Kunsthal gebouw. Ter gelegenheid van het jubileum lanceert de Kunsthal een limited edition-bouwmodel voor verzamelaars en fans.  

Kunsthal Rotterdam - gelegen aan de rand van het Museumpark - is een van de iconen van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld. De Kunsthal is in 1988-1989 ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas samen met projectarchitect Fuminori Hoshino van het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). De architectuur trekt direct grote internationale aandacht door onder meer het vernieuwende materiaalgebruik, de situering van de ingang en de steile hellingbanen. Het stoere gebouw biedt zeven verschillende tentoonstellingshallen, een karakteristiek Auditorium en een sfeervol Kunsthalcafé.

Kunsthal bouwmodel 

Het limited edition-bouwmodel* is volledig ontworpen met LEGO® steentjes. Je herkent alle architectonische elementen, zoals de hellingbaan die dwars door het gebouw loopt, de hoge toren, de dijk en de daktuin. Op het dak ligt een feloranje stalen balk die anderhalve meter over de dakrand uitsteekt – alsof iemand hem per ongeluk heeft laten liggen. Rem Koolhaas heeft voor de Kunsthal kostbare, klassieke bouwmaterialen als travertijn en parket gebruikt, maar ook goedkope, ‘ordinaire’ materialen als plastic golfplaat, kaal beton, gegalvaniseerde stalen roosters en ruwe boomstammen. In het miniatuur ontwerp komen vele karakteristieke details terug, zoals de schuine pilaren, de façades van verschillende materialen… zelfs de bekende gekleurde stoelen van het Auditorium zijn in het ontwerp verwerkt. En, er zijn slechts 1.000 exemplaren van dit bouwmodel gemaakt! 

 • De prijs van dit exclusieve collectors item is €49,95
 • Onderdelen: 236
 • Advies leeftijd: 16+ (maar zeker ook door jongere LEGO® fans te bouwen)
 • Limited edition-bouwmodel: oplage 1.000 exemplaren
 • De bouwinstructies zijn hier te vinden
 • Pre-sale: wil je zeker zijn van een exemplaar? je kunt hem vanaf nu reserveren via www.kunsthalshop.nl
 • De reguliere verkoop start vanaf zondag 12 juni in de Kunsthalwinkel en kunsthalshop.nl

Gratis Kunsthal Architectuurtours 

Zondag 5, 12, 19 en 26 juni om 14:00 uur

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand kun je elke zondag aansluiten bij een gratis architectuurtour door het gebouw met een gids van UrbanGuides. De tours duren ongeveer 55 minuten. Je kunt je aanmelden op de dag zelf aan de kassa van de Kunsthal. 

Rotterdam Architectuur Maand

Een maand lang architectuur met festivals, lezingen, tours, tentoonstellingen, films en nog veel meer: de Rotterdam Architectuur Maand viert de innovatiekracht en kwaliteit van architectuur.  Kom meer te weten over hoe een prettige leefomgeving wordt ontworpen. Wat is de invloed van architectuur op jouw dagelijks leven? Rotterdam vormt het centrale festivalhart voor ontmoetingen tussen publiek, de ontwerpsector, cultuurpartners en het onderwijs.

https://www.kunsthal.nl/nl/#tijdlijn-2022-05  

Datum:
5 juni 2022 / 1 november 2022
Type activiteit:

Reageren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Aantal stemmen: 0