Carel van Hees op Photo 31

Carel van Hees op Photo 31

Peggy van Mosselaar - coordinator Photo31 in Rotterdam - spreekt ruim een uur met Carel van Hees over zijn leven als fotograaf / filmmaker, zijn vrije werk, zijn commerciele opdrachten, zijn bevlogenheid voor de medemens en de stad Rotterdam.

Na de Academie voor Beeldende Kunsten is Carel enige jaren werkzaam als fotojournalist voor het Vrije Volk, NRC en Vrij Nederland. Daarna kreeg hij bekendheid met boeken als ‘Saxmen’, over saxofonist Piet le Blanc. Dit boek werd ook door Van Hees samen met Martijn ’t Hart verfilmd. Andere films als ‘Don’t catch my face’ en ‘2KM2- Het Heden van de stad’ zijn getoond op het Internationale Film Festival Rotterdam.

De tentoonstelling ‘Eversteijn – bokser & herenkapper’ was te zien in Museum Boijmans Van Beuningen en is bekroond met de Dutch Doc Award 2011, Beste Rotterdam Boek 2011 en Beste Sport Boek 2011. Met dit fotoboek brengt Carel een eerbetoon aan de Rotterdamse bokskampioen Cor Eversteijn door middel van zijn eigen zwart-wit foto’s en veel origineel beeldmateriaal van het korte maar bewogen leven van de bokser, zowel binnen als buiten de ring.

Met het boek 'Play' (2001) schetste hij een indringend beeld van jong zijn aan het eind van de 20ste eeuw. Carel initieert langdurige projecten, die hij presenteert in boeken, tentoonstellingen en films. De vraag wie we zijn en wat we van het leven maken is een terugkerende factor in zijn oeuvre.

Photo31 houdt regelmatig lezingen, workshops, masterclasses en andere interessante bijeenkomsten over fotografie en kunst. Abonneer je op onze nieuwsbrief: www.photo31.nl

https://photo31.nl/

Datum:
7 april 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0