Carmina Burana op het Noorderstrand

Tegen een veelbetekende achtergrond van een ondergaande zon, krijgt het meesterwerk van Carl Orff, de Carmina Burana, een unieke uitvoering op het Noorderstrand van Scheveningen.

Een concert als een meeslepend ritueel, omringd door zand, zee en invallende duisternis. Het is een samenwerking van Festival ClassiqueDe Dutch Junior Dance DivisionOPERA2DAY, Percossahet Haags Matrozenkoor, drie solisten, het pianoduo Scholtes en Janssens, Theaterkoor Dario Fo, 300 zangers en Kwekers in de kunst.

Het lot van Vrouwe Fortuna

De grillen van vrouwe Fortuna, vooral die in de liefde, fascineren, frustreren en inspireren de mensheid al eeuwen. Daaronder componist Carl Orff, die 24 middeleeuwse gedichten over lot en liefde uit de Carmina Burana als basis nam voor zijn absolute meesterwerk. Zijn Carmina Burana groeide uit tot een van de meest geliefde koorwerken uit het repertoire, een stuk met rituele kracht, dat steeds nieuwe generaties weet aan te steken. Op het zand van het Noorderstrand krijgt het werk nu een unieke uitvoering in een bijzondere setting. De musici, een koor van ongekende omvang, de dansers en solisten geven ons tijdens dit concert een aangrijpend portret van vrouwe Fortuna en laten ons ervaren hoe haar rad niemand ontziet, ook niet haarzelf. 

Donderdag 7, 8 en 9 juni 2018. Locatie: Kurhaus, 20.45-22.30 uur

Kledingadvies 

De voorstelling vindt plaats op het strand in de buitenlucht en is dus niet overdekt. Stem kleding en schoenen daarom af op het weer en de locatie. Denk daarbij aan warme kleding/ regenkleding / poncho/ platte schoenen en dergelijke. Tijdens de voorstelling zijn paraplu’s helaas niet toegestaan. 

Ooievaarspas

Ooievaarspashouders kunnen met 50% korting naar de voorstellingen op 7 & 8 juni. Mail om tickets te bestellen naar festival@festivalclassique.nl, onder vermelding van je naam, pasnummer, telefoonnummer, titel, datum en tijd van het concert. Je ontvangt dan verdere informatie.

www.festivalclassique.nl www.kwekersindekunst.nl

Datum:
7 juni 2018 / 9 juni 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0