Cindy Bakker – PLAY | Kunsthal Light #28

Cindy Bakker – PLAY | Kunsthal Light #28

Voor de achtentwintigste editie van Kunsthal Light maakt kunstenaar Cindy Bakker het site-specific werk PLAY. De hoge wanden in HAL 6 van de Kunsthal – de vijfentwintig meter lange etalage langs de hellingbaan – roepen bij Bakker het gevoel op van een boulderhal, een plek waar zij regelmatig te vinden is.

De hellende ervaring en de vele diagonale lijnen, waardoor je de realiteit lijkt te verliezen, inspireren haar tot een speels parcours.

Spel met de ervaring van de bezoeker

Met PLAY creëert Bakker een kleurrijke compositie waarin sculpturen in verschillende vormen samenkomen. Deze vertonen overeenkomsten met alledaagse voorwerpen zoals een blokkendoos, deurklink of armleuning: door de objecten te abstraheren is het voor de bezoeker nooit helemaal duidelijk waar hij precies naar kijkt. In PLAY speelt Bakker een spel met de ervaring van de bezoeker. Welke herkenning en herinnering roepen de objecten op nu ze ontdaan zijn van hun oorspronkelijke betekenis?

Cindy Bakker

De Rotterdamse kunstenaar Cindy Bakker (1989) behaalt in 2018 haar master Fine Art aan de AKV St. Joost in Den Bosch. Haar werk bestaat uit grote kleurrijke sculpturen, schilderijen en installaties waarbij ze werkt met materialen als gips, piepschuim, acryl, gietrubber en hout. Ze zoekt hierbij de grens op tussen esthetiek en functionaliteit. Bakker haalt inspiratie uit willekeurige objecten in de openbare ruimte die vanuit een bepaalde functie zijn ontworpen. Ze vindt in deze voorwerpen een bijna kinderlijke esthetiek met een universele taal en probeert in haar werk de alledaagse schoonheid hiervan zichtbaar te maken.

Artist Talk

Onderdeel van Kunsthal Light is een publicatie van het maakproces en een Artist Talk die op zaterdag 11 februari - tijdens Rotterdam Art Week - plaatsvindt in de Kunsthal. Meer informatie volgt op kunsthal.nl/cindybakker

Afbeeldingen

1) Cindy Bakker, object, 2) Cindy Bakker, Boog, PLAY, Kunsthal Rotterdam 2022, 3) Cindy Bakker, Bean, 2022, Kunsthal Rotterdam , 4) Cindy Bakker portret  

https://www.kunsthal.nl/nl/#tijdlijn-2023-02  

Datum:
8 november 2022 / 26 februari 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0