CODA Museum en Winsor & Newton bieden arrangement door beeldende kunstenaar Karin Bos

Paradijselijke landschappen en sprookjesachtige natuur of juist melancholisch, absurd, angstaanjagend en vervreemdend. De tentoonstelling Expedition Nature toont werk van ruim twintig kunstenaars die op uiteenlopende wijze landschappelijke thema’s belichten.

Op verzoek van CODA maakte beeldend kunstenaar Karin Bos een gevarieerde, rijke selectie van kunstenaars die werkzaam zijn in uiteenlopende disciplines. CODA biedt in samenwerking met Windsor & Newton een uniek arrangement aan op zondag 25 februari bestaand uit een rondleiding en workshop ‘werken met gouache’ door Karin Bos.

Inspiratie

De kunstenaars in Expedition Nature vinden hun inspiratie buiten de muren van hun atelier. Reizen in binnen- en buitenland – soms zelfs buitenaards – geven voeding aan ideeën, beelden en verhalen. Als romanticus, ontdekkingsreiziger, onderzoeker, verteller of uitvinder belichten de kunstenaars in Expedition Nature de natuurlijke omgeving waarin ze verkeren. Soms legt het werk zelf een lange reis af op de weg naar vervolmaking.

Meerduidigheid

Een deel van Expedition Nature besteedt aandacht aan het werk dat Karin Bos (1966) in de afgelopen tien jaar maakte. Het landschappelijke in haar schilderijen en werken op papier is leidraad in haar onderzoek naar de relatie tussen de mens en het landschap of de natuur. Bos’ schilderijen laten sprookjesachtige maar vervreemdende en verontrustende landschappen zien.

Met zorgvuldig gekozen kleuren en lichtval ontstaat een filmisch en geladen beeld van een wereld vol verhalen waarin niets is wat lijkt en waar een vrolijk vakantietafereel evengoed de plek van een verschrikkelijke misdaad kan zijn. Die meerduidigheid is kenmerkend voor het werk van Bos. De machtsverhouding tussen man en vrouw, volwassene en kind of kinderen onderling is een terugkerend thema.

Rondleiding en workshop

Beeldend kunstenaar Karin Bos verzorgt op zondag 25 februari een rondleiding en workshop. Tijdens de rondleiding geeft zij een toelichting op de tentoonstelling en haar eigen werk. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. In de workshop Schilderen met gouache op papier gaan deelnemers zelf aan de slag. Het landschap dient daarbij als inspiratiebron. De workshop wordt gegeven door Karin Bos en Lennaert Koorman (assistent).

Ga mee op expeditie en ontdek de wereld van Karin Bos! Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers dus meld je snel aan!

PROGRAMMA

13.00-13.15 uur                Ontvangst en betaling bij CODA Museumbalie (Museumingang hoek      Vosselmanstraat - Roggestraat)

13.15-14.30 uur                Rondleiding Expedition Nature door Karin Bos

14.30-16.30 uur                Workshop door Karin Bos en Lennaert Koorman

PRAKTISCH

Datum en tijd:                    Zondag 25 februari, 13.00 uur

Kosten:                              CODA leden, CODA MuseumVrienden en Museumkaarthouders profiteren van gratis entree. Zij betalen daarnaast € 7,50 voor de rondleiding en workshop.
Niet in het bezit van een CODA pas of Museumkaart? Dan betaalt u € 10,- museumentree + € 7,50 voor de rondleiding en workshop.

Let op: vooraf aanmelden is noodzakelijk (aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl o.v.v. Karin Bos arrangement).
www.coda-apeldoorn.nl

Winsor & Newton

Winsor & Newton is een toonaangevende leverancier van kunstenaarsmaterialen. Met kwaliteit en een hoge mate van innovatie is het merk verbonden aan het vakmanschap van de kunstenaar. Winsor & Newton geeft de kunstenaar eindeloos veel mogelijkheden om creativiteit en kunstenaarschap te ontplooien en werk te tonen aan een wereldwijde achterban. Winsor & Newton werkt nauw samen met kunstenaars en instituten over de hele wereld om beeldende kunst in de breedste zin van het woord te promoten en jong talent te ondersteunen.
www.winsornewton.com

http://bit.ly/2Gf4xZS 

 

 

 

Datum:
25 februari 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0