Cultfest 2013

Op vrijdag 7 juni opent het Utrechtse festival Cultfest op bijzondere wijze. De tweede editie wordt 16:00 ingeluid door de première van een elektronische bewerking van een wals, speciaal geschreven voor Cultfest 2013. De bewerking is uitgevoerd door de Utrechtse dance-producer Pitto en vindt plaats bij locatie InDeRuimte, het festivalhart van Cultfest. Na een reeks aan teasers van Cultfest programma onderdelen en de uitvoering van Pitto, gratis toegankelijk voor publiek, is Cultfest vervolgens drie dagen lang het toneel van installaties, experimenten, muziek, lezingen, workshops en rariteiten in de werven en kelders van de Oudegracht. De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, is aanwezig tijdens de opening.

Première
Speciaal voor Cultfest 2013 schreef Maartenovich (Gijsbert Rietveldt) een wals. Samen met Malgosia Fiebig, beiaardier van de Dom in Utrecht, speelden zij de eerste versie op het carillon. Vrijdag 17 mei 2013 vonden de officiële opnames plaats, waarmee Pitto, Utrechtse dance-producer en DJ, een elektronische bewerking maakte. Na de première vaart een speciale Cultfest-boot over de Oudegracht om per locatie een tipje van de sluier op te lichten. Publiek kan gratis meevaren.

Experiment 
Het ondergrondse cultuur festival, gericht op de avonturier, de cultuurliefhebber, professional en nieuwsgierige passant, biedt drie dagen lang meer dan 70 onderdelen, met cultuur en het experiment als gemene delers. Haar bezoekers kunnen actief of passief deelnemen aan uiteenlopende onderdelen zoals yogaworkshops, een piano-ligconcert, een college over psychiatrie of een boottocht over de Oudegracht samen met dichters en muzikanten.

Over Cultfest
Cultfest is een initiatief van het Utrechts creatieve platform Cult Dealer Enzo (CDE), dat activiteiten organiseert en mogelijkheden creëert om de persoonlijke ontwikkeling, het zakelijke ondernemerschap en de Utrechtse samenwerking te stimuleren. Cultfest is 99% crowdsourced en crowdfunded en wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Onlangs organiseerde het festival een veiling, om zo meer geld beschikbaar te hebben voor de organisatie van Cultfest. Daarnaast investeerden een groot aantal lokale ondernemers in het festival.

Er zijn zowel dagkaarten als drie dagen-passepartouts te koop via www.cultfest.nl.

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0