‘Dat ik je mis, een allerzielenconcert dat niet gemaakt kon worden’

‘Dat ik je mis, een allerzielenconcert dat niet gemaakt kon worden’ 

Aanstaande vrijdag 12 maart brengen Kwekers in de kunst en het Zuiderstrandtheater een korte muziek documentaire uit over het maken van hun allerzielenconcert ‘Dat ik je mis, dat niet gemaakt kon worden’. 

Door de maatregelen rondom het coronavirus en de gevolgen die dat heeft voor theater en samen zingen, was het niet mogelijk om het online allerzielenconcert in november 2020 uit te voeren zoals oorspronkelijk bedacht. Op het moment van de beslissing van uitstel waren de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium: de arrangementen waren gemaakt, de muziek was (online) ingestudeerd, de opnamelocatie ingericht, lunch geregeld, de decor-bladblazer werkte naar behoren. 

De wind en de lucht 

Het zou een collage worden van liederen, scenes, gedichten en beelden, bij elkaar gehouden door een verbindend thema: de wind en de lucht. Ongrijpbaar, maar altijd aanwezig. Een moment waarin we zoeken naar verbinding met mensen die je niet direct om je heen hebt.  

Nu, ruim vier maanden later, verschijnt er een document over de uitdagingen en worstelingen rondom het project in een pandemie. Een project wat de makers aan het hart gaat, waar veel werk in zit in een tijd waarin weinig kan en mag. Dat laten ze graag zien: daarom, een ‘making of’ van iets dat niet gemaakt kon worden. 

Energie 

Op aanstaande vrijdag 12 maart 12 uur, een jaar nadat de eerste lockdown van start ging, publiceert Kwekers in de kunst via haar digitale kanalen een portret dat laat zien welke energie er ontstaat bij het maken van zo’n concert, een inkijkje in hoeveel werk daarmee gemoeid is, en natuurlijk vermengd met muziek. 

Naar een idee van Kwekers in de kunst en met medewerking van Dat ik je mis-projectkoor, Theaterkoor Dario Fo, Sofie de Klerk, Marlies Ruigrok, Dennis Koopman en Jolentha Zaat, in beeld gebracht door Rob Keijzer. 

Vanaf vrijdag 12 maart 12 uur te zien, onder andere via de website van Kwekers in de kunst: www.kwekersindekunst.nl

Dat ik je mis is een coproductie van Kwekers in de kunst en Zuiderstrandtheater en mogelijk gemaakt met bijdragen van Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds en Fonds1818. 

Afbeelding 2: Foto Frank Keijzer 

http://www.kwekersindekunst.nl/  

Datum:
12 maart 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0