‘David Hockney: Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017’ | Bozar Brussel

‘David Hockney: Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017’ | Bozar Brussel

David Hockney: Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 verzamelt een uitgebreide reeks van meer dan 80 schilderijen, tekeningen en prenten van Hockney uit de Tate Collection. Dit overzicht overspant zijn hele carrière en toont een aantal memorabele werken uit de vorige eeuw, zoals de monumentale dubbelportretten My Parents en Mr and Mrs Clark and Percy.

Het indrukwekkende Bigger Trees Near Warter uit 2007 is Hockneys grootste werk (meer dan 12 meter lang) en neemt de bezoeker mee naar een mistroostige dag in Yorkshire, waar de kunstenaar vandaan komt.   

Dubbeltentoonstelling 

Met een grote dubbeltentoonstelling keert David Hockney (°1937) na bijna dertig jaar terug naar het Paleis. Tot op heden blijft de Britse artiest een van de meest invloedrijke en inspirerende kunstenaars ter wereld. In Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 maak je een reis door Hockneys volledige carrière, met iconische beelden uit de Londense ‘swinging sixties’ en Zuid-Californië, zijn beroemde dubbelportretten en monumentale landschappen. 

"Ik ben niet gestopt met schilderen of tekenen, ik heb enkel een ander medium toegevoegd." 

Van Hockneys honger naar experiment, levert ook het tweede luik het bewijs. De komst van de lente, Normandië, 2020, gepresenteerd in samenwerking met de Royal Academy of Arts, toont je de kleurrijke iPad-schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown maakte. Hockneys schilderijen hebben een tijdloosheid die jong en oud blijft aanspreken. En in zijn meest recente werk vindt de ondertussen 83-jarige artiest zichzelf nog maar eens opnieuw uit.

Schoolbezoeken voor vroege vogels

Wil je met je klas of groep studenten de grote dubbeltentoonstelling rond David Hockney verkennen? Tijdens interactieve rondleidingen die ’s ochtends plaatsvinden, biedt Bozar jullie de mogelijkheid om in alle rust een boeiend bezoek te brengen aan de tentoonstelling.

De interactieve rondleidingen van Bozar zetten volop in op de persoonlijke beleving van de jongeren. Een enthousiaste gids zet de leerlingen aan tot het analyseren van beelden, kritisch nadenken en argumenteren via groepsgesprekken en oefeningen. Actualiseren en contextualiseren van de expo en de kunstwerken staan voorop tijdens dit bezoek.

Met deze grote dubbeltentoonstelling keert David Hockney (°1937) na bijna dertig jaar terug naar het Paleis voor Schone Kunsten. In het eerste luik, Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 maak je een reis door Hockneys volledige carrière, met iconische beelden uit de Londense ‘swinging sixties’ en Zuid-Californië. Het tweede deel, De komst van de lente, Normandië, 2020, toont je de kleurrijke iPad-schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown maakte. Tijdens deze interactieve rondleiding zal de gids de jongeren uitdagen over hoe ze de wereld zien. De link tussen kunst en visuele waarneming, popart, digitale kunst en de invloed van de natuur staan centraal bij dit bezoek.

Werken jullie op dat moment rond een bepaald thema of project? Laat het ons dan zeker weten. Onze gidsen werken op maat van elke klas of groep en houden graag rekening met je verwachtingen. 

1 ticket = 2 tentoonstellingen*
(*Je ticket geeft toegang tot de dubbeltentoonstelling)

https://www.bozar.be/

Datum:
1 oktober 2021 / 23 januari 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0