De Caravantoren van Pet van de Luijtgaarden in Utrecht

De woonrevolutie begint dit najaar op het Utrechtse Berlijnplein. Midden in dit nieuwe stadshart zal kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, bekend van onder andere de Tour d’Artistique, een toren van caravans op elkaar stapelen.

Deze kunstinstallatie biedt een maatschappelijke oplossing voor zowel het overschot aan caravans als goedkope bewoning en zal Utrecht voor eens en altijd op de kaart zetten! Na veel media-aandacht en publiek voor Tour d’Artistique, het grootste rijdend museum ter wereld, zal deze stunt met caravans veel aandacht krijgen.

De dwaasheid van het nooit genoeg

Rondom de Caravantoren zal er van alles te beleven zijn, zoals workshops tijdens het Uitfeest op 3 september, ‘Bouw het zelf’ door de Tiny House Movement (10 september), een Universiteitsdag (17 september) en een Vega-BBQ (24 september).

Pet is gefascineerd door de absurditeit van de veelheid aan spullen. “Winkels worden steeds groter en voller. Maar waar hebben we het allemaal voor nodig?” Als collectioneur koopt Van de Luijtgaarden op Marktplaats complete verzamelingen op van objecten zoals wegwerpaanstekers, kikkers, G.I. Joe actiepoppen en flippo's. De dwaasheid van het 'nooit genoeg' blijkt onherroepelijk.

http://www.hotstar.nl/

Datum:
1 september 2017 / 30 september 2017
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0