De ontdekking van het heden - Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger, Daniëls | Singer Laren

De ontdekking van het heden - Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger, Daniëls | Singer Laren

Van 17 augustus t/m 28 november 2021 verrast Singer Laren weer met een tot nu vrijwel onbekende particuliere kunstverzameling. Eerder was het de beurt aan collecties als De Heus-Zomer en de Van Vlissingen Art Foundation. Nu schittert de collectie van de JK Art Foundation in de net gerenoveerde museumzalen.

De tentoonstelling met de titel De ontdekking van het heden toont topwerken uit de moderne en hedendaagse kunst en omvat een honderdtal werken waarin vrijwel alle grote Europese kunststromingen uit de twintigste en eenentwintigste eeuw vertegenwoordigd zijn. Een museaal geheel van werken en kunstenaars met klinkende namen als Pablo Picasso, Amadeo Modigliani, Constantin Brancusi, Jean Arp, Piet Mondriaan, Joan Miro, Pablo Picasso, Giorgio Morandi, Robert Delaunay en René Daniëls.

De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Het Noordbrabants Museum en zal aansluitend vanuit een andere invalshoek te zien zijn in ’s-Hertogenbosch.

Lezing door museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm

In de 20ste eeuw is meer gebeurd dan in de twee voorgaande millennia samen. Maatschappij, technologie, politiek maar ook het intellectuele debat zouden nooit meer hetzelfde zijn. En de kunst was er getuige van.

Aan de hand van een uitzonderlijke en niet eerder getoonde verzameling modernistische meesterwerken vertelt De ontdekking van het heden over de ontwikkelingen die rond 1900 zijn ingezet en nog steeds onze wereld kleuren. Het werk van Picasso, Dalí, Brancusi, Mondriaan, Miró, Klee, Léger, Delaunay, Van Dongen, Daniëls en vele anderen is niet historisch maar hoogst actueel.

Zondag 3 oktober om 15.00 uur; Klik hier voor het bestellen van tickets.

Een instaprondleiding door de tentoonstelling De ontdekking van het heden

Boek online voor slechts € 8,00* een instaprondleiding door de tentoonstelling 'De ontdekking van het heden'. Een ervaren rondleider vertelt u de verhalen bij de werken in deze tentoontstelling.  Het aantal deelnemers per rondleiding is maximaal 15 en vol = vol.

*Genoemde prijzen zijn exclusief een entreebewijs voor het museum.

De starttijden van de rondleidingen zijn op dinsdagen om 11.00 uur en op zaterdagen om 13.00 uur. U kunt hier een instaprondleiding boeken. 

https://www.singerlaren.nl/

Datum:
17 augustus 2021 / 28 november 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0