De Schamerkat van Helen Verhoeven

Vanaf 28 maart 2019 is de tentoonstelling Schamerkat van Helen Verhoeven, winnaar van de achtste editie van de ABN AMRO Kunstprijs 2018, te zien in de Hermitage Amsterdam.  

Verhoeven maakte tientallen nieuwe, zeer gevarieerde werken voor deze installatie en reageert hiermee op De schatkamer!, de naastgelegen tentoonstelling met meesterwerken uit 25.000 jaar kunstgeschiedenis.  

Flirten met tradities en stijlen  

De diversiteit van deze tentoonstelling zette Verhoeven aan tot het maken van een eigen microverzameling die bestaat uit schilderijen, glas-in-loodwerken, neonkunst, textiel, keramiek, stopmotionfilm en sculpturen.  

Verhoeven flirt graag met verschillende kunsthistorische tradities en botsende stijlen. Doordat ze in Schamerkat eeuwenoude thema’s over man en vrouw, klassieke schoonheid en macht en onmacht koppelt aan de actualiteit, rekt ze het besef van tijd en ruimte op.  

De tentoonstelling Schamerkat is vanaf 28 maart t/m 5 januari 2020 te zien in de Hermitage en gratis toegankelijk met een entreebewijs voor De schatkamer!. Tickets zijn hier online verkrijgbaar.  

Afbeeldingen: Flying Phalli, 2019, glas-in-loodraam met lichtbak; Dick Pic / Nice Yard Little Man, 2019, olieverf op paneel met keramische lijst; Tennessee, 2019, acryl op doek  

https://hermitage.nl/

Datum:
28 maart 2019 / 5 januari 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0