Dickens Festijn Deventer

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Het festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 150.000 bezoekers. Er dient rekening gehouden te worden met een wachttijd bij de toegang.

Toegang Dickens Festijn
Toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Deventer Schouwburg). Bezoekers worden via dranghekken in de Keizerstraat en de Brinkpoortstraat naar de ingang van het festijn (t.h.v. de Walstraat) geleid, waar het publiek groepsgewijs wordt binnengelaten. De wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur.

Kerstmarkt in de Grote of Lebuïnuskerk
Daarnaast vindt van donderdag 13 t/m zaterdag 15 december de 26e editie van de kerstmarkt in de Grote of Lebuïnuskerk plaats.

Overige kerstactiviteiten in Deventer
Tevens is er op 15 december de wekelijkse warenmarkt en op 16 december een kerstmarkt. Op 16 december is het Kerstkoopzondag in de binnenstad. Bovendien vinden er op zondag 16 december onder de titel ‘Deventer Kerststad’ tal van gratis toegankelijke concerten plaats in de kerken met deelname van koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving. De toegang is gratis.

Datum:
17 december 2012 / 18 december 2012
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0