Dion Rosina aan de slag voor Kunsthal Light | Rotterdam

Dion Rosina aan de slag voor Kunsthal Light | Rotterdam

De komende weken neemt kunstenaar Dion Rosina (1991) zijn intrek in de ‘etalage’ van de Kunsthal. Voor de negenentwintigste editie van Kunsthal Light maakt hij in de vijfentwintig meter lange, smalle ruimte het site-specific werk The Revisitation: een muurschildering waarvoor hij zich laat inspireren door mythes, spiritualiteit en de geschiedenis in relatie tot de Afrikaanse diaspora.

Het werk van Rosina kan worden omschreven als abstract en figuratief met een vleugje mystiek. Voor de realisatie van The Revisitation maakt Rosina gebruik van sampling: een techniek waarbij bestaand beeld hergebruikt wordt. Hij gaat op zoek naar uitzonderlijke verhalen, mysteries, en belangrijke personen en momenten in de geschiedenis.

Variëteit aan beelden

Hij verzamelt een variëteit aan beelden die hij digitaal bewerkt en samenvoegt tot collages. Deze vormen de basis voor zijn schilderijen. Voor The Revisitation gebruikt Rosina voornamelijk collages die als uitgangspunt voor zijn eerdere werk dienden. Hij herschikt, bewerkt en voegt deze samen tot nieuwe collages, waarbij de beelden elkaar versterken of juist vervreemden. Rosina onderzoekt hiermee de kracht van beeld en reflecteert met The Revisitation op wat hij tot nu toe heeft gemaakt.

Dion Rosina

Dion Rosina (1991, Heemskerk) maakt olieverfschilderijen op basis van collages. Rosina is in 2021 afgestudeerd aan de Breitner Academie. Hij werd genomineerd voor de Afstudeerprijs 2021 en vertegenwoordigde The Black Archives tijdens documenta in 2022. In hetzelfde jaar werd hij genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Zijn werk is in verschillende tentoonstellingen te zien geweest, onder andere in Museum Rembrandthuis en Museum MORE.

https://www.kunsthal.nl/nl/#tijdlijn-2023-03

Datum:
8 maart 2023 / 2 juli 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0