Dutch Digital Art Museum in Almere verhuisd

Het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) is verhuisd vanuit WTC Almere naar De Voetnoot. Tijdens de open dag ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van deze culturele broedplaats aan het Stadhuisplein is daar ook de tentoonstelling Like Digital Art te zien.

,,Het was heel spannend om een nieuwe geschikte locatie te vinden voor DDAMA, het museum dat wij op 5 oktober 2016 openden in het WTC Almere met de expositie Like Digital Art”, vertelt initiatiefneemster en curator Christine van Stralen.

Toekomst

De eerdere ruimte op de vijfde etage in het WTC-gebouw had het DDAMA voor onbepaalde tijd ter beschikking gekregen. Omdat het verblijf daar onzeker was en hoe dan ook af zou lopen, werd gezocht naar andere mogelijkheden voor huisvesting.

Van Stralen vertelde eerder dat het haar grote wens is om een eigen museum te bouwen op het plein tegenover de Rabobank, maar dat is nog toekomstmuziek. In elk geval is nu een nieuw onderkomen gevonden in De Voetnoot.

Digital art

,,Maar de toekomst van DDAMA is nog lang geen gelopen race”, zegt Van Stralen. ,,Wie ook vindt dat een museum voor digital art belangrijk is voor Almere kan hier aan bijdragen door mee te komen helpen. Als technische ondersteuning, als suppoost, bij de organisatie en andere klussen of door vriend te worden.”

Kijk voor meer informatie op www.DDAMA.eu of mail naar info@DDAMA.eu.

http://bit.ly/2nSwJcn

Datum:
1 februari 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0