Dutch Technology Festival

Dutch Technology Festival

De Brainport Eindhoven regio maakt zich op voor het Dutch Technology Festival, de opvolger van de Dutch Technology Week (15 t/m 18 juni). Het Dutch Technology Festival trapt af op zaterdag 11 juni met een kijkje in de keuken bij techbedrijven in Brainport Regio tijdens de High Tech Ontdekkingsroute.

High Tech Ontdekkingsroute: neem een kijkje in de high tech-keuken van de regio Eindhoven!

Op 11 juni vindt de High Tech Ontdekkingsroute 2022 plaats in Brainport regio. Op verschillende hotspots zetten bedrijven hun deuren wagenwijd open: zo krijg je letterlijk een kijkje in de high tech-keuken van de regio. Je ziet, ervaart en beleeft hoe technologie bijdraagt aan ons dagelijks leven.

Iedereen is welkom: van kinderen, tieners en hun ouders of opa’s en oma’s tot omwonenden, professionals en studenten. Bij High Tech Campus, Brainport Industries Campus, Philips Museum, Thermo Fisher, Stichting High Tech Helmond – de Peel (Bij Formula Air) en VDL ETG leer je alles over nieuwe technische ontwikkelingen. Ontdek of techniek jou op het lijf geschreven is en kom ‘rondsnuffelen’ bij bekende bedrijven in onze regio. Deze dag is GRATIS en aanmelden is niet nodig.

Dit zijn de zes hotspots:

Brainport Industries Campus

Kom langs op de Brainport Industries Campus, een hypermoderne campus in het groen, waar de hightech maakindustrie uit de regio zich heeft verzameld.

Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute nemen de robots de campus over en geven ze je een kijkje achter de groengele muren van het pand. Aan de hand van speurtocht met allerlei leuke activiteiten en workshops voor jong en oud maak je kennis met de bewoners van deze campus en andere bedrijven uit de regio. En uiteraard kun je ook in het BIC café terecht voor een hapje en een drankje. We zien je dus graag op 11 juni op de Brainport Industries Campus!

High Tech Campus Eindhoven

Noteer zaterdag 11 juni van 11.00 – 16.00 uur in je agenda, en maak je klaar voor een hightech festival zoals je nog nooit hebt gezien! Het thema van locatie High Tech Campus Eindhoven is “Turning Dreams into Reality” (dromen werkelijkheid maken).

Op de hele Campus zijn er activiteiten op zaterdag 11 juni. Bezoek bijvoorbeeld de “High Tech Farmers” aan de zuidkant. Zie schapen die het gras maaien, en neem deel aan mini-safari’s onder leiding van ecoloog Nuno. In het midden van de Campus vind je het Conference Center, waar het bruist van de activiteiten. Hier kun je samen met de Ontdekfabriek de stad van de toekomst creëren, racen in simulators, mini Carrièrebeurs bezoeken en een kijkje nemen in het auditorium waar je een speciaal geschreven Campus sprookje hoort.

Benieuwd naar startups en scale-ups? Neem dan een kijkje in het AI Innovation Center. Ook voor kinderen is hier veel te doen, zoals AI-workshops en IBM mini-codeersessies met Casper de robot.

Stichting High Tech Helmond-De Peel (bij Formula Air)

Kom op zaterdag 11 juni naar Hotspot Hightech Helmond – de Peel in Beek en Donk (bij Formula Air) en BELEEF techniek voor de hele familie!

Maakbedrijven uit regio Helmond- de Peel vormen samen Stichting Hightech Helmond – de Peel. In deze stichting werken ruim 50 bedrijven en onderwijsinstellingen samen aan het interesseren van verschillende doelgroepen voor techniek, met name kinderen en jeugd. Waarom? Dit is een van de slimste regio’s van Nederland, de brainport regio. Iedere dag werken duizenden mensen samen aan slimme uitvindingen. En hiervoor zijn heel veel mensen nodig. Stichting Hightech Helmond – de Peel heeft als doel om met haar activiteiten jeugd te interesseren voor techniek en zo voldoende nieuwe aanwas te genereren voor de technische sector in de Peelregio.

Philips Museum 

Midden in Eindhoven staat het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Hier is het moderne Philips Museum, dat je meeneemt in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Eerst met elektrisch licht, later bij radio, televisie en de komst van het digitale tijdperk. Op dit moment bevindt Philips zich in de voorhoede van grote omwentelingen in de gezondheidszorg. Altijd met als doel: het leven van mensen verbeteren.

Zaterdag 11 juni zijn er de hele dag gratis minicolleges over diverse onderwerpen uit de geschiedenis van technische innovaties. Ze zijn om en om in het Engels en in het Nederlands.

Thermo Fisher

Thermo Fisher Scientific: Kom naar een van de best bewaarde geheimen in de regio Brainport Eindhoven.

Ben je benieuwd naar wat wetenschappers kunnen ontdekken met onze electronen microscopen? Wil je weten hoe het COVID virus zichtbaar werd gemaakt, waardoor onderzoekers over de hele wereld effectieve vaccins kunnen maken, of hoe nobel prijs winnaars hun ontdekkingen doen?

Kom eens kijken wat het team van Thermo Fisher doet om onze klanten te ondersteunen bij de baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen die zij doen met behulp van onze elektronenmicroscopie-instrumenten en -oplossingen.

VDL ETG

Ervaar de wereld van techniek op een hoger niveau bij VDL Enabling Technologies Group. Tijdens een exclusieve rondleiding maak je kennis met unieke productietechnieken en leer je meer over de hoogwaardige apparatuur die VDL ETG maakt. VDL ETG is onder andere actief in de semiconductor-, solar-, medical-, LED- en analytische instrumenten markt. Tijdens jouw bezoek aan VDL ETG krijg je uitleg wat dit precies inhoudt.

Behalve dat je meer leert over productieprocessen, producten en technieken, kun je deze ook zelf ervaren op één van de vele hotspots binnen de locatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van het besturen van robots? Of het maken van een high voltage kunstwerk

https://www.dutchtechnologyfestival.com/

Datum:
11 juni 2022 / 18 juni 2022

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0