Een Symphonic Junction en een wereldpremière in juni bij het Residentie Orkest

Een Symphonic Junction en een wereldpremière in juni bij het Residentie Orkest 

In juni spelen concertmeester Wouter Vossen en de Haagse jazzpianist/componist Rembrandt Frerichs in de Nieuwe Kerk niet alleen klassiekers uit de kamermuziek, maar ook de wereldpremière van Frerichs Derde pianoconcert. In de succesvolle reeks Symphonic Junction in PAARD speelt het Residentie Orkest met de jonge, getalenteerde en geëngageerde singer-songwriter Roos Meijer. 

zo 4 juni, 20.15 uur, PAARD: SYMPHONIC JUNCTION MET ROOS MEIJER

Singer-songwriter Roos Meijer is bijzonder getalenteerd en geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. Voor het Residentie Orkest is de tijd dan ook rijp om het jonge toptalent een podium te bieden in de reeks Symphonic Junction. Van jongs af aan voelt Roos de drang zichzelf te uiten via muziek en woord. Ze leent haar songs aan ongehoorde verhalen van mensen van over de hele wereld. Haar EP Maktub ging over vluchtelingen en voor haar debuutalbum Why don’t I give it a try liet ze zich inspireren door gesprekken die ze voerde met changemakers, mensen die zich actief inzetten voor de maatschappij. Live laat ze grote indruk achter door haar dynamische set, bijzondere verhalen en pure performance. Deze avond klinken haar nummers in een orkestrale versie. Verwacht melancholieke alt-folk die het hart raakt en dat in een klassiek jasje. Het voorprogramma op 4 juni wordt verzorgd door Notes, Beats & Bars. Twee dagen voor het concert in PAARD verschijnt de cd Stories of Change van Roos Meijer en het Residentie Orkest. 

za 10 juni, 20.15 uur, Nieuwe Kerk: WOUTER ONTMOET REMBRANDT

Concertmeester Wouter Vossen en jazzpianist/componist Rembrandt Frerichs spelen niet alleen Griegs Laatste lente en dé klassiekers van de kamermuziek, Mozarts Adagio & Fugue en Haydns Symfonie nr. 94, maar ook de wereldpremière van Frerichs Derde pianoconcert. De Hagenees staat bekend om zijn eigenwijze muziek met innovatieve stijlcombinaties van jazz tot klassiek. Wouter Vossen:Rembrandt ken ik al vele jaren. Ik bewonder zijn creativiteit en vrijheid tijdens het musiceren. Een wereldpremière is een beetje vergelijkbaar met een cadeau dat nog mooi is ingepakt. Samen met het publiek gaan we kijken wat erin zit. Haydns Symfonie is een heerlijk virtuoos en sprankelend werk. Het past bij het optimisme van de zomer en komt helemaal tot zijn recht in de prachtige akoestiek van de Nieuwe Kerk. Er zit trouwens ook nog een verhaal aan vast, maar dat vertel ik pas op 10 juni.” 

Foto’s: 1) Rembrandt Frerichs, Roos Meijer & Wouter Vossen, 2) Roos Meijer 

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Instagram, YouTube 

Datum:
1 juni 2023 / 30 juni 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0