Energy Junkies | NEMO Science Museum

Energy Junkies | NEMO Science Museum

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in deze nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. Bezoek Energy Junkies in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

Een verwarmd huis, een snelle magnetronmaaltijd en altijd en overal bereikbaar zijn via je telefoon. In ons dagelijks leven zijn comfort en gemak eindeloos beschikbaar. Maar vrijwel alles in ons leven zou tot stilstand komen bij het wegvallen van één bron: energie. En dit thema blijkt actueler dan ooit, zowel in de politiek als bij de consument. Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in de nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen: Energy Junkies.

Klimaatapotheek

In de tentoonstelling Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving. De tentoonstelling Energy Junkies is te zien in De Studio van NEMO, dé extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam.

Donderdagavond in De Studio

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit in De Studio. De workshops, lezingen en dialogen sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies. Het programma start om 20:00. Voorafgaand kun je vanaf 19:00 uur de tentoonstelling bezoeken. Let op: voor de donderdagavond activiteiten is een apart ticket nodig. Meer informatie en tickets.

NEMO Kennislink

Helpt minder vlees eten echt tegen klimaatverandering? Waarom voel ik mij schuldig als ik op vliegvakantie ga? In het nieuwe thema 'Hoe klimaat je raakt' duikt NEMO Kennislink in de wereld van klimaat en energie. We doen dit op verschillende manieren samen met jou. Luister in het interactieve huis naar de persoonlijke ervaringen van mensen die door de klimaatcrisis worden geraakt, lees verdiepende verhalen over wat de wetenschap hierover zegt en praat mee in onze huiskamerdialogen over jouw ecostress. Lees verder op NEMO Kennislink.

Partners

De tentoonstelling Energy Junkies wordt mede mogelijk gemaakt door VriendenLoterij (hoofdpartner NEMO) en een bijdrage van de gemeente Amsterdam. De meerjarige ontwikkeling van programma’s voor volwassenen in De Studio wordt mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van het Mondriaan Fonds en het VSBfonds.

Deze tentoonstelling is te zien op de extra locatie van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A.

Tot en met 23 juli 2023

https://www.nemosciencemuseum.nl/

Datum:
1 november 2022 / 23 juli 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0