Escherfilm in de prijzen

De Nederlandse producent en regisseur Robin Lutz en co-producent Marijnke de Jong hebben op het ‘37e Festival International du Film sur l'Art’ in Montreal Canada de prijs voor het beste filmportret gekregen voor hun film over het leven en werk van de graficus M.C. Escher.

Het juryrapport meldt:

"Een film die de kijker enorm veel zin geeft om het werk van Maurits Cornelis Escher te herontdekken. De film vertelt een compleet en goed gedocumenteerde verhaal, waarin het intieme leven en het wereldberoemde werk van deze kunstenaar wordt gecombineerd. Escher die overigens beweerde eerder een wiskundige te zijn dan een kunstenaar. Deze film zou ook prijzen verdienen voor zijn ingenieuze en gevarieerde soundtrack, een prijs voor elegante animaties en een prijs voor de humor in de ‘voice over’ gesproken door Stephen Fry. "

Japan

De film “M.C. Escher, Journey to infinity” zal in de zomer 2019 tijdens de Europese filmdagen in Japan te zien zijn. De film won vorig jaar augustus al de Kristallen prijs in Nederland en werd door Claire van Daal van het NFF aan Marijnke de Jong en Robin Lutz uitgereikt.

De Escherfilm is al aan verschillende landen verkocht, waaronder Duitsland, Italië en Japan. Onderhandelingen zijn gaande voor uitbreng in the USA.

Robin Lutz

Robin Lutz begon zijn filmloopbaan in 1988 na 16 jaar in Frankrijk gewerkt te hebben. Hij maakt vooral documentaires over belangrijke figuren in het culturele leven.

Herhaaldelijk vallen zijn films in de prijzen. Zo won hij in 2007 de Gold Camera Award voor de film "Johan Barthold Jongkind, een Hollander in Honfleur" op het 40e US International Film and Video Festival in Hollywood, in 2014 de Intermedia-globe SILVER Award in de categorie documentaires, Arts,  voor de film “Aquarius”, een film over het leven en werk van de Nederlandse impressionistische schilder Anthonie Pieter Schotel (1890-1958), in 2015 de Spinozapenning voor de film “Spinoza een vrije denker” en in 2016 de ‘Gouden Dolfijn’ voor dezelfde film tijdens het 7e Cannes Corporate Media & TV Awards festival. 

Datum:
31 maart 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0