Expositie 'Grensverleggers' - Museum of Comic Art | Noordwijk

Expositie 'Grensverleggers' - Museum of Comic Art | Noordwijk

Museum of Comic Art in Noordwijk presenteert t/m 12 mei de tentoonstelling  ‘Grensverleggers’. Eénentwintig Nederlandse stripmakers laten zien wat je met strips kan doen en hiermee kunt betekenen. Sommigen auteurs deden dit door een studio op te richten en nieuw talent op te leiden zoals Marten Toonder en Jan Kruis. Anderen omdat ze met hun figuren uit de stripwereld stapten en hen een plaats gaven in ons collectieve bewustzijn zoals Jean Dulieu en Theo van den Boogaard.

Grensverleggers (Innovative Dutch Comic Artists)

Nederland is gezegend met een groot aantal stripmakers. In ‘Grensverleggers’ laat het Museum of Comic Art in Noordwijk originelen zien van de meest unieke en inspirerende stripmakers uit het verleden, het heden en hopelijk ook de toekomst. Alle vormen zijn vertegenwoordigd: van de klassieke strips met ondertekst (zoals ‘Tom Poes’ en ‘Eric de Noorman’), tot de populaire publiekstrips uit de jaren tachtig (van ‘Jan, Jans en de Kinderen’ tot ‘Joop Klepzeiker’). Nieuwe experimenten uit de eerste twintig jaar van deze eeuw (zoals ‘Meccano’ van Hanco Kolk en ‘Andy Warhol’ van Typex).

Zelfs de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van manga ontbreken niet, met de miljoenen lezers trekkende webtoonstrip ‘Acception’ van Coco Ouwerkerk.

Samen laten de meer dan zestig originelen zien hoe de Nederlandse strip zich in ieder tijdperk heeft aangepast aan zijn tijd en met behoud van kwaliteit altijd boeiend is gebleven.

MoCA

Het MoCA is het eerste Nederlandse museum dat geheel gewijd is aan de grootmeesters van ‘De Negende Kunst’. In wisselende tentoonstellingen kunnen geïnteresseerden in de grafische kunst toonaangevende strips bewonderen uit binnen- en buitenland. En altijd in z’n originele vorm: een tekening op papier. Naast iedere tekening hangt ook de gedrukte versie, waardoor iedereen zelf kan bekijken wat er na het tekenen nog toegevoegd of veranderd is. Bij iedere expositie verschijnt een uitgebreide catalogus; een collectorsitem.

Museum of Comic Art
Bomstraat 11
2202 GH Noordwijk  

moca@museumofcomicart.nl

Datum:
12 februari 2022 / 12 mei 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0