Extra kaarten beschikbaar voor Prinsjesdagconcert van het Residentie Orkest

Extra kaarten beschikbaar voor Prinsjesdagconcert van het Residentie Orkest 

Voor het Prinsjesdagconcert van het Residentie Orkest op dinsdag 21 september zijn extra kaarten beschikbaar gekomen. Een unieke kans om als een van de eersten een concert in Amare bij te wonen. Het is bovendien het eerste concert met Anja Bihlmaier als chef-dirigent, met Simone Lamsma als artist in residence en de wereldpremière van een werk van Thomas van Dun. 

Een nieuw tijdperk is aangebroken: het Prinsjesdagconcert markeert voor het Residentie Orkest een nieuw begin met kersverse chef-dirigent Anja Bihlmaier en de nieuwe concertzaal in Amare. De jonge componist Thomas van Dun schetst dit tijdperk muzikaal met het gloednieuwe werk Unrestrictions, geschreven vanuit zijn Haagse roots. 

Bij haar eerste officiële concert wordt Bihlmaier vergezeld door artist in residence en topvioliste Simone Lamsma en door Johannes Moser, een van de beste cellisten van dit moment. Samen zijn ze te horen in het Dubbelconcert van Brahms. Verder neemt het Residentie Orkest het publiek mee op reis door Galanta, het huidige Slowakije. In zijn meesterwerk Dansen uit Galanta verwerkte Kodály Hongaarse klanken uit het verleden en traditionele zigeunerdansmuziek. 

Voor het Prinsjesdagconcert in Amare heb je, naast een ticket, ook een coronatoegangsbewijs nodig 

Foto’s boven: Anja Bihlmaier, Thomas van Dun, Simone Lamsma & Johannes Moser  

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, YouTube 

Datum:
21 september 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0