Face the Dutch na New York nu ook in Amsterdam

De expositie ‘Face the Dutch’ is binnenkort ook in Amsterdam te zien, in de passage van De Hallen. Face the Dutch is een bloemlezing van de hedendaagse Nederlandse fotografie.

De beeldcultuur is met name in het afgelopen decennium enorm veranderd. Mede dankzij de immer groeiende digitale mogelijkheden en de komst van social media wordt er meer dan ooit gecommuniceerd met beelden. Deze ontwikkeling baant een weg voor een nieuwe generatie fotografen. 

Photoville

Fotografen genieten van de vrijheid om een eigen werkelijkheid en persoonlijke kijk op de cultuur waarin ze opgroeien op een nieuwe manier te visualiseren. Dit vraagt om een expositie over de hedendaagse Nederlandse fotografie in de breedste zin van het woord, van documentair tot geënsceneerd.

Curator Aloys Ginjaar en producer Astrid Verhoef brachten in 2015 ‘Face the Dutch’ naar New York, waar zij voor de vierde maal deelnamen aan het internationale fotografie event ‘Photoville’ met een selectie Nederlandse fotografie. De expositie ‘Face the Dutch, Contemporary Photography  of the Netherlands’, werd door The Guardian en The Sunday Moring Herald genoemd als een van de beste exposities van dit event, dat maar liefst 76.000 bezoekers trok.

Dankzij het succes in New York zijn de exposities van Verhoef en Ginjaar al vertoond op het International Photofestival Leiden en bij de Sirius Gallery in Tokio. Dit jaar zal daar ook Amsterdam aan toegevoegd worden. In Galerie Beeldend Gesproken zal er tijdens het openingsweekend op zaterdag 3 september en zondag 4 september een speciale selectie fotografie te zien zijn van een aantal deelnemende fotografen.

Fotografen

Jenny Boot, Paul Breuker, Gitte Brugman, Cleo Campert, Fieke van Dieren, Ton Dirven, Nelske Elzer, Aloys Ginjaar, Anton Havelaar, Rudi Huisman, Jasper Juinen, Mariska Karto, Wim Koen, Margaret Lansink, Elmer van der Marel, Marinka Masseus, Imke Panhuijzen, Lilian van Rooij, Maartje Roos, Patricia Steur, Tina van Turnhout, Astrid Verhoef en Edel Verzijl.  

https://www.facebook.com/events/279588632408129/

Datum:
2 september 2016 / 15 november 2016
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0