Flevoland, alles wat je niet zou verwachten

Flevoland, alles wat je niet zou verwachten

Daar waar vroeger de Zuiderzee gulzig als een wolf aan de omliggende gebieden vrat, ligt nu Flevoland, de jongste provincie van Nederland. Hier stap je niet alleen op de bodem van de voormalige Zuiderzee maar ook op een vruchtbare voedingsbodem van natuur, kunst en innovatie.

Zoals bijvoorbeeld het ‘eiland’ Schokland dat als een fata morgana in een zee van weilanden ligt. Ooit omringd door woelige baren die tegen de houten zeewering beukten, nu vooral een plek waar geschiedenis, natuurbeleving en kunst hand in hand gaan. Deze zomer verandert het terpenlandschap zelfs in één groot podium. Vanaf 5 juni organiseert Flevoland op Schokland namelijk iedere twee weken een programmering onder de titel ‘Zomer op Schokland: Dichter op het water’ met poëzie, theater, muziek en kunst.

Land art

Maar ook hierbuiten vind je Kunst met een grote K. Verspreid door de polder brachten diverse internationale kunstenaars verhalen tot leven met schilderkwasten, beitels, graafmachines, lasapparaten en betonmolens. Uit welke hoek je ook kijkt of komt, telkens ‘hoor’ je een ander geluid en is de verbinding met het landschap weer anders. Ga op road trip en volg het spoor van de negen kunstwerken die je door het verleden, heden en de toekomst loodsen. Alle kunstwerken zijn samengebracht in het boek Land Art Live. De Flevoland Collectie, dat behalve als naslagwerk tevens fungeert als handige reisgids. In juni 2021 krijgt de collectie extra aandacht en worden er onder meer speciale tours georganiseerd.

De Marker Wadden

Ben jij toch meer een natuursnuiver? Stap dan op de boot en vaar vanuit de haven in Lelystad in een uurtje naar de Marker Wadden, het grootste man-made natuurpark ter wereld dat midden in het Markermeer letterlijk van de grond is getrokken. Hier dompel je onder in een oase van natuur waar het vliegverkeer, dankzij de ontelbare vogelsoorten, drukker is dan boven Schiphol en Lelystad bij elkaar. Tussen al dit natuurschoon kronkelt 12 kilometer aan wandelpad. Mazzelaars is het gelukt om een van de vier tiny houses te boeken die er op het eiland staan.

https://www.holland.com/be_nl/toerisme/reisinspiratie/ode-aan-het-landschap.htm#chapter6 

https://www.visitflevoland.nl/nl/nu/themajaar-ode 

Datum:
17 mei 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0