Foam Talent Call 2021

Foam Talent Call 2021

Met trots kondigt Foam de 15e editie van de jaarlijkse Talent Call van Foam Magazine aan: een zoektocht naar buitengewoon internationaal fotografietalent tussen de 18 en 40 jaar.

Kunstenaars kunnen tussen 20 april en 2 juni 2021 hun werk insturen voor deze open Talent Call. Geselecteerde kunstenaars krijgen de kans zich te presenteren aan in de internationale fotografiewereld. Het programma biedt diverse carrièrekansen, waaronder publicatie in het jaarlijkse Talent-nummer van Foam Magazine, deelname aan (online) programma’s en evenementen, en eventuele opname in de prestigieuze Art Collection Deutsche Börse. Met de Foam Talent Call wil Foam de toekomst van de hedendaagse fotografie in de spotlights zetten en de carrières van opkomende kunstenaars van over de gehele wereld een kick-start geven.

Verruimde criteria vanwege pandemie

Door de pandemie van het afgelopen jaar werden we gedwongen om ons te bezinnen op onze activiteiten en deze af te stemmen op de nieuwe situatie. Voor Foam resulteerde dit in een aantal aanpassingen in de criteria voor de Talent Call en het bijbehorende programma, dat is opgezet om opkomende kunstenaars te steunen.

Sinds 2007 vormt de jaarlijkse Talent Call de kern van Foams voortdurende inzet om nieuwe generaties getalenteerde beeldmakers wereldwijd te scouten, presenteren en ondersteunen. De Talent Call en het Talent-nummer van Foam Magazine zijn Foams eigen jaarlijkse kijk op de steeds groter wordende fotografische gemeenschap. De Talent Call is leeftijdsafhankelijk omdat Foam ieder jaar een beeld wil geven van hoe een specifieke generatie fotografen omgaat met het medium zelf, met het discours in de fotografische gemeenschap en met hun leeftijdsgenoten. Dit jaar is de Talent Call specifiek gericht op de leeftijdsgroep van 18 tot 40 jaar. De leeftijdscategorie is verruimd in een poging om de genderkloof te compenseren. Bovendien is het inschrijfgeld verlaagd naar € 25 om de deelname te vergemakkelijken.

Kick-starter

De redactie van Foam Magazine is zeer nieuwsgierig naar nieuw werk uit de gehele wereld. Ze is op zoek naar fotografen die hun eigen stem al wel hebben gevonden, maar nog geen grote publicaties, tentoonstellingen of retrospectieven hebben gehad. Het Talent Programma van Foam is bedoeld als een startpunt in de carrière van een kunstenaar. Het Talent ‘stempel’ heeft een groeiende reputatie en is inmiddels een keurmerk en een enorme stimulans voor de carrières van de voormalige Talenten gebleken. Eerdere Talenten zijn Delali Ayivi, Hajar Benjida, Sofia Borges, Adji Dieye, Philip Montgomery en vele anderen.

Foam Talent Call | 20 april – 2 juni 2021
Voor meer informatie en inzendingen: foamtalentcall.com

https://www.foam.org/nl/  

Datum:
21 april 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0