Fotowedstrijd Amsterdam Modestad van start

Fotowedstrijd Amsterdam Modestad van start

Vandaag gaat de fotowedstrijd Amsterdam Modestad van start, een initiatief van De Nieuwe Kerk en het Amsterdam Museum in het kader van de modetentoonstelling MAISON AMSTERDAM. De stad, de mode, de vrijheid. Te zien vanaf zaterdag 18 september 2021 tot en met zondag 3 april 2022. 

De fotowedstrijd is een oproep aan alle Amsterdammers om het Amsterdamse modebeeld van nu vast te leggen. Fotografeer de typische Amsterdamse modeliefhebbers die voor jou kleur geven aan het straatbeeld. En doe dat in de buitenlucht, op de iconische pleinen, Amsterdamse straten, parken of smalle stegen van de stad. De stad is de catwalk. 

Startschot 

Het startschot voor de wedstrijd wordt gegeven door Georgette Koning, hoofdredacteur van Mirror Mirror Magazine. Zij maakte samen met haar team - onder leiding van Petrovsky & Ramone fotografie en style director Venus Waterman - een prachtige reeks ter inspiratie voor de wedstrijd. De geportretteerde modeliefhebbers zijn gefotografeerd op diverse, herkenbare plekken in de stad. 

De initiatiefnemers beogen met deze wedstrijd niet alleen het Amsterdamse modebeeld van nu vast te leggen, maar willen daarnaast ook laten zien hoe mode vandaag de dag een vorm van zelfexpressie is. Meer informatie over de wedstrijd en inzenden via nieuwekerk.nl

Winnaars

De foto’s van de meest modieuze en eigenzinnige stijliconen in Amsterdam worden bekroond. Vier maandwinnaars worden via Social Media gekozen door het publiek en krijgen een vaste, digitale plek in de tentoonstelling. De grote eindwinnaar, bekendgemaakt in februari 2022, wordt gekozen door een vakjury en zal een van de campagnebeelden voor de tentoonstelling worden – onder andere te zien als poster op straat. De jury bestaat uit Berry Slok (grafisch ontwerper), Georgette Koning (hoofdredacteur Mirror Mirror Magazine), Maureen Powel (stylist & content creator), Maurice Seleky (hoofd communicatie & marketing Amsterdam Museum) en Pieter Eckhardt (conservator Nieuwe Kerk). Alle winnaars krijgen vrijkaarten voor MAISON AMSTERDAM en de bijbehorende publicatie.  

MAISON AMSTERDAM

Vanaf zaterdag 18 september 2021 is De Nieuwe Kerk ruim zes maanden lang ’s lands grootste modehuis: MAISON AMSTERDAM. De stad, de mode, de vrijheid. De tentoonstelling presenteert ruim 150 creaties, historische en hedendaagse, die verhalen over Amsterdam als modestad met een geheel eigen signatuur. MAISON AMSTERDAM gaat op zoek naar het Amsterdamse in het modebeeld van deze vrijzinnige en creatieve stad, de stad waar alles kan. Het is de eerste grote modetentoonstelling met de stad Amsterdam als kern. Een initiatief van De Nieuwe Kerk en het Amsterdam Museum. 

Fotografie Petrovsky & Ramone voor Mirror Mirror Magazine 

https://www.nieuwekerk.nl/
https://www.amsterdammuseum.nl/

Datum:
23 augustus 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0