Gent viert in 2020 zijn grootste Vlaamse meester: Van Eyck

Wie Gent zegt, zegt het Lam Gods. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gent is de stad waar Van Eyck zijn wereldberoemde meesterwerk schilderde en waar al zes eeuwen lang miljoenen bezoekers van over de hele wereld het altaarstuk komen bewonderen.

In 2020 viert de stad Van Eyck en het Lam Gods met een bijzonder feestjaar vol evenementen en activiteiten voor jong en oud. Van Eyck was here. And will be here to stay. Will you?

Beleef het Lam Gods  

Breng ons een bezoek in 2020 om de ervaring zelf ten volle te beleven. Laat je zintuigen prikkelen. Zie de kleuren die uit het Lam Gods gepuurd zijn tot bloei komen in feeërieke spektakels. Ruik de flora die in het werk voorkomen tijdens de Floraliën. Of sterker nog: proef ze in onze vele uitmuntende restaurants. Voel het rijke brokaat of robuuste eikenhout terugkeren in hedendaagse ontwerpen. Hoor musicerende engelen die muziek uit de 15de eeuw tot leven brengen of herwerken tot hedendaagse composities.

Beeldende kunsten, theater, dans, design, mode, gastronomie, muziek en zelfs shoppen zullen een jaar lang baden in de sfeer van Van Eyck en zijn virtuoze meesterwerk. Kom naar Gent.

“Van Eyck is van ons”  

Het Lam Gods hoort in Gent. De gebroeders Van Eyck schilderen het meesterwerk in opdracht van Joost Vijd en Elisabeth Borluut, maar eigenlijk voor de Gentenaars. Die kunnen dit wereldberoemde kunstwerk al 6 eeuwen lang in hun Sint-Baafskathedraal bewonderen.

Gent laat in 2020 zien dat Van Eyck na zes eeuwen nog steeds zijn stempel op de stad drukt. Het Lam Gods is immers zoveel meer dan louter een stukje werelderfgoed. Het is een levend icoon dat blijft fascineren en inspireren. De nalatenschap van Van Eyck stroomt door de stad en vormt een deel van het DNA van de Gentenaren. Generatie na generatie inspireert Van Eyck nieuwe meesters, die in 2020 met grote trots in de kijker worden gezet. Geen wonder dat de trotse inwoners van Gent in 2020 tal van initiatieven opzetten om hun Lam Gods en hun grootmeester Jan van Eyck te vieren.

Gent, wat een stad!  

Een bezoek aan het Lam Gods is onze gouden tip om je stedentrip in Gent nog pittiger te maken. Proef Gent, historisch charmant én levendig eigentijds.  

http://bit.ly/2Q8kl6m

Datum:
1 januari 2020 / 31 december 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0