Girls with Pearls, foto’s van Caroline Sikkenk

Girls with Pearls, foto’s van Caroline Sikkenk

Gisteren maakte in een rondje in de stad Delft. Dat stond in het teken van Vermeer en de Vermeer tentoonstelling in het Prinsenhof ‘Het Delft van Vermeer’, te zien van 10 februari tot en met 4 juni.

We bezochten - na de perspresentatie van deze tentoonstelling - met de zeer deskundige gids Rita onder andere het geboortehuis van Johannes Vermeer op de Voldersgracht, de herberg De Vliegende Vos, de Nieuwe Kerk, waar hij op 31 oktober 1632 werd gedoopt, het Vermeer Centrum, het ‘Straatje van Vermeer’ aan de Vlamingstraat en de Oude Kerk, waar hij werd begraven (15 december 1675).

Girls with Pearls

In de Oude Kerk was ook de tentoonstelling ‘Girls with Pearls’ van Caroline Sikkenk. Sikkenk is gefascineerd door Vermeer. Zij bezocht de historische locaties in Delft die te maken hebben met Vermeer en fotografeerde veel van haar onderwerpen daar. Van grote sfeervolle werken tot een serie verstilde portretten zien we iconische Vermeerfiguren met hedendaagse trekken. Ondanks alle verschillen blijft het beeld intact.

Het is van 6 februari tot 1 april te zien. Eerder was het te zien bij het Haagse Mauritshuis en bij het World Trade Center in New York. Er is ook een fotoboek. Het is verkrijgbaar in de museumwinkel van de Oude en Nieuwe Kerk Delft, Museum Prinsenhof, Vermeercentrum Delft, VVV Delft.

Zie ook het filmpje:

En ook het volgende filmpje:

https://www.photoline.nl/portfolio/expo/girls-with-pearls/
https://prinsenhof-delft.nl/

Datum:
6 februari 2023 / 1 april 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0