Golden Boy Gustav Klimt | Van Gogh Museum

Golden Boy Gustav Klimt | Van Gogh Museum

Vanaf 7 oktober presenteert het Van Gogh Museum de tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse... over de kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918) en zijn vele inspiratiebronnen.

Gustav Klimt is wereldberoemd vanwege zijn gouden en decoratieve schilderijen en sterke vrouwenportretten. Maar wie was deze 'golden boy' en wat is het verhaal achter zijn talent? Je kent misschien het werk van Klimt, maar heb je het ook werkelijk gezien?

De Secession

Ontdek hoe Gustav Klimt zijn unieke stijl ontwikkelde en zijn inspiratie daarvoor haalde uit de West-Europese moderne kunst van zijn tijd.

Uit nieuw onderzoek weten we welke kunstenaars Klimt hebben beïnvloed, en welke hij bewonderde. Maar ook welke kunstwerken werden getoond in bijvoorbeeld de vernieuwende kunstenaarsvereniging de Secession, waarvan Klimt de voorzitter was. Door al deze nieuwe impulsen werd ook Wenen van een ingeslapen stad een bruisende metropool.

Voor zijn veelzijdige kunst putte Klimt rijkelijk uit het werk van onder anderen Van Gogh, Rodin, Toulouse-Lautrec, Monet en Matisse. Deze bijzondere tentoonstelling toont wereldberoemde werken van Klimt naast schilderijen van zijn favoriete kunstenaars.

Iconische topstukken

De groots opgezette tentoonstelling toont tientallen iconische topstukken van Klimt: van decoratieve landschapsschilderijen en krachtige figuurtekeningen tot monumentale, kleurrijke vrouwenportretten zoals Emilie Flöge (1902) en spectaculaire schilderijen als Waterslangen II (1904/1906-07).

Golden Boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse… is een unieke kans om kennis te maken met deze beroemde kunstenaar!

Samenwerking

De tentoonstelling is een samenwerking met het Belvedere in Wenen dat de grootste collectie schilderijen van Gustav Klimt bezit. Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse... is daar te zien van 3 februari tot en met 29 mei 2023.

Bezoek de website van het Belvedere (Duits)

https://www.vangoghmuseum.nl/
https://www.belvedere.at/ 

Datum:
7 oktober 2022 / 8 januari 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0