Gouden Gelderse Roos, nieuwe tweejaarlijkse erfgoedprijs

Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Op 1 juni is de nominatie gestart.

Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerkingsprojecten en creativiteit stimuleren. De Gelderse Gouden Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje.

De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact!

In aanmerking voor nominatie komen projecten en activiteiten met een innovatief karakter. Dat kan op gebied van digitalisering zijn, maar ook door creatief omgaan met erfgoed. De projecten hebben betrekking op het Gelderse erfgoed en verhaal en worden door een in Gelderland gevestigde of aan Gelderland gerelateerde partij gerealiseerd. Verder zijn samenwerking en realisatie door vrijwilligers belangrijke criteria.

Twee Gouden Gelderse Rozen

Er worden twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt:  de publieksprijs en de juryprijs.Iedereen mag tot 18 augustus projecten en activiteiten indienen. Het publiek bepaalt met stemmen de winnaar van de publieksprijs. De Gouden Gelderse Roos Juryprijs is voorbehouden aan de leden van de coöperatie Erfgoed Gelderland. Een vakjury beoordeelt de inzendingen en bepaalt de winnaar. De genomineerden voor de juryprijs dingen tevens mee naar de publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van € 1000,- en een fysieke prijs, die de winnaar mag behouden en uitdragen.

Afbeelding 1: de mispelbloem als Gelders symbool

Meer informatie en het nominatieformulier vindt u op:  www.erfgoedgelderland.nl/gouden-gelderse-roos-erfgoedprijs/

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0