Grote bijdrage van 1,5 miljoen voor verbouwing Museum Prinsenhof Delft

Grote bijdrage van 1,5 miljoen voor verbouwing Museum Prinsenhof Delft

Een verrassing voor Museum Prinsenhof Delft directeur Janelle Moerman. In de entree van het museum werd zij door Robert ten Brink, ambassadeur van de VriendenLoterij verrast met een cheque ter waarde van 1,5 miljoen euro voor de verbouwing van Museum Prinsenhof Delft.

Dankzij deze genereuze bijdrage van de VriendenLoterij is het mogelijk om het museum en het Top-100 monument te behouden voor toekomstige generaties, te verduurzamen en toegankelijk te maken voor iedereen.

Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft: “We zijn de VriendenLoterij ontzettend dankbaar. Deze prachtige toekenning betekent heel veel voor Museum Prinsenhof Delft. We zetten de bijdrage van de VriendenLoterij in voor de herinrichting en vernieuwing van het museum. We verduurzamen, maken toegankelijk en zorgen voor betere entree, goede museumzalen en aantrekkelijke publieksfaciliteiten.”

Vernieuwing Museum Prinsenhof Delft

Museum Prinsenhof Delft staat aan de vooravond van een grondige verbouwing en vernieuwing – de eerste in ruim 70 jaar tijd. Belangrijkste uitgangspunt is het maken van een aantrekkelijk en eigentijds museum voor iedereen met versterking van het monumentale karakter. In het ontwerp van architectenbureau BiermanHenket wordt het museum beter toegankelijk, duurzaam en krijgt het een nieuwe zichtbare entree. Luiken gaan open en er komt meer daglicht binnen, zodat bezoekers beter zicht krijgen op het monument en de stad. 

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: ''Museum Prinsenhof Delft vertelt het bijzondere verhaal van onze nationale geschiedenis en legt een prachtige link met Delft. We zijn dan ook blij dat we, dankzij onze deelnemers, met deze schenking bij kunnen dragen aan het toegankelijk en toekomstbestendig maken van dit nationale erfgoed voor iedereen.''

Start wervingscampagne

Onlangs is Museum Prinsenhof Delft gestart met de campagne om de resterende benodigde 10 miljoen te werven. De toekenning van de VriendenLoterij is een mooie start en dient als voorbeeld voor andere donateurs, fondsen en bedrijven om aan dit project bij te dragen. In totaal is er 38 miljoen euro nodig voor de realisatie van de verbouwingsplannen. In 2021 ontving het museum een uitzonderlijke particuliere schenking van 10 miljoen euro van een Delftse familie. Ook de gemeente Delft, als eigenaar, neemt haar verantwoordelijkheid voor 18 miljoen euro om het monument in goede staat te brengen. 

134,8 miljoen euro voor cultuur en welzijn in Nederland

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen. 

https://prinsenhof-delft.nl/

Datum:
20 februari 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0