Hedendaagse kunst in park van Paleis Soestdijk | Voorlopers

Hedendaagse kunst in park van Paleis Soestdijk | Voorlopers

Bezoek tot en met 14 augustus het park van Paleis Soestdijk met de tentoonstelling: Voorlopers. Voorlopers laat kunst van nu zien met veel recent en nieuw werk van kunstenaars die in Nederland wonen, werken of opgeleid zijn. Kunstenaars die vernieuwend en visionair zijn, het experiment niet schuwen en verrassen.

Voorlopers neemt innovatie als startpunt. Kunstenaars van nu, gevestigd en nieuw talent verbeelden in de tentoonstelling actuele thema’s zoals biotechnologie & design, duurzaamheid & recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed. Veel werken zijn speciaal gemaakt of aangepast voor het park. Zo maakt aanstormend bio-design talent Bob Hendrikx een ‘Living Couch’, een doorzichtig sculptuur gevuld met groene en rode algen uit de parkvijver, Ingrid Mol een diorama in het prinsessenspeelhuisje en Zeger Reyers geeft nieuw leven aan een vergeten tennisbaan.

Parktuin opengesteld

Het Park van Paleis Soestdijk is onderdeel van Paleis Soestdijk | Made by Holland, dat in de toekomst een podium zal zijn voor Nederlandse innovatie. Voordat de restauratie van het paleis in 2023 van start wordt het park speciaal opengesteld voor Voorlopers. De parktuin van Paleis Soestdijk – een 19e-eeuws ontwerp van Zocher met de vele doorkijkjes, 17e-eeuwse lanenstructuur en de vele monumenten op het landgoed – is geknipt voor deze niet-standaard tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars: Atelier Van Lieshout, David Bade, Cecilia Bengtsson, BuroLdR, Iliada Charalambous, Ivan Cremer, Bram Ellens, Groenewoud Buij, Bob Hendrikx, Marjan Laaper, Silvia Martes, Ingrid Mol, Zeger Reyers, Lennart Lahuis en Birgit Verwer. Verder lezen over Voorlopers en de deelnemende kunstenaars? Klik hier: https://bit.ly/3JbCFGQ 

Rondwandeling met Gids

Elke zondag kunnen bezoekers terecht voor een rondwandeling met gids door het park. Ontdek de kunstwerken, en de vele bijzondere plekken die het landgoed te bieden heeft. Deze rondwandeling duurt van 14.00 – 15.30, en is bij te wonen op vertoon van een aanvullend ticket. Tickets voor de extra rondwandeling zijn €5,50. Er is plek voor 30 personen, vol= vol.

Extra: Deuren Paleis geopend in de weekenden

Paleis Soestdijk staat aan de start van een nieuwe fase in haar ruim 350-jarig bestaan en wordt de komende jaren grondig gerestaureerd. Het paleis wordt op dit moment niet regulier opengesteld, maar de komende weekenden wordt je als bezoeker aan Voorlopers getrakteerd op een extraatje! De bordesdeuren gaan voor je open: stap binnen in de historische zalen in het Corps de Logis van Paleis Soestdijk! Via het bordes stap je de vestibule in, en wandel je via de Waterloozaal, de Leuvenzaal, het Wilhelmina-appartement en de Stuczaal naar de Witte Eetzaal. Een bezoek aan de historische zalen van Paleis Soestdijk is inbegrepen bij het ticket voor Voorlopers. 

Openingstijden en aanvullende informatie

13 mei t/m 14 augustus 2022
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag :12.00 tot 17.00 uur 

Openingsdagen historische zalen paleis:

30, en 31 juli, 6, 7, 13 en 14 augustus 2022

Foto’s: Jelmer de Haas

https://www.paleissoestdijk.nl/ 

Datum:
13 mei 2022 / 14 augustus 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0