Heropening Hermitage Amsterdam op 5 juni door minister Van Engelshoven van OCW en winnaars bouwwedstrijd met LEGO

Heropening Hermitage Amsterdam op 5 juni door minister Van Engelshoven van OCW en winnaars bouwwedstrijd met LEGO 

Op zaterdag 5 juni zal minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, samen met enkele jonge winnaars van de bouwwedstrijd met LEGO, de Hermitage Amsterdam officieel heropenen. Naast de nieuwe expositie met de winnende LEGO-bouwwerken zijn vanaf die dag vier tentoonstellingen te zien:   

  • Romanovs in de ban van de ridders;
  • Groepsportretten van de 17e eeuw met de interventie van Natasja Kensmil;
  • For the love of art en Chicago calling in Museum van de Geest | Outsider Art;
  • Het bloemblaadje… van ABN AMRO Kunstprijswinnaar Evelyn Taocheng Wang. 

Installatie van Sakamoto en Manabe 

Nieuw is Sensing Streams, de installatie van Ryuichi Sakamoto en Daito Manabe, die vanaf 9 juni in de Hermitage wordt gepresenteerd door het Holland Festival. Ook het café-restaurant, het terras in de populaire binnentuin en de museumshop zijn vanaf 5 juni weer geopend. In het hele gebouw zijn coronamaatregelen van kracht, zoals 1,5 meter afstand houden, verplicht gebruik van een mondkapje, eenrichtingsroutes en online reserveringen vooraf. Een coronatestbewijs is niet nodig voor toegang. Informatie en reserveringen op hermitage.nl. 

Benefietevenement 

Na bijna zes maanden gesloten te zijn geweest is de opluchting onder alle medewerkers van de Hermitage groot. Zij hebben de afgelopen tijd met succes gezamenlijk een geefcampagne op touw gezet om de komende jaren spectaculaire tentoonstellingen in de Hermitage te kunnen blijven organiseren. In minder dan twee maanden is bijna het benodigde bedrag van 1 miljoen euro binnengehaald. De actie zal in juli worden afgesloten met een afsluitend benefietevenement. 

Holland Festival presenteert Sensing Streams 

Vanaf woensdag 9 juni tot en met zondag 27 juni is in de Hermitage de installatie Sensing Streams van componist Ryuichi Sakamoto en mediakunstenaar Daito Manabe te zien. De installatie is onderdeel van het programma van het Holland Festival. Sensing Streams maakt de voortdurend om ons heen aanwezige elektromagnetische golven zichtbaar en hoorbaar. De in de kerkzaal van de Hermitage aanwezige golven worden realtime opgevangen door antennes die op verschillende plaatsen in de ruimte zijn opgesteld. Ze vangen signalen op van mobiele telefoons, wifi, digitale televisie en radio. Die worden door een computer live vertaald naar een digitaal beeld- en geluidskunstwerk. Dat is op een groot scherm te zien en door meerdere luidsprekers te horen. Met hypnotiserende, digitale beelden en geluiden die voortdurend in beweging zijn, leggen Sakamoto en Manabe een onzichtbare, maar onmisbare infrastructuur bloot, een van de vele manieren waarop de mens zijn sporen op deze wereld achterlaat. Info en tickets via de website van de Hermitage. 

Foto: V.l.n.r.: Hermitage Amsterdam ©Eva Bloem; Romanovs in de ban van de ridders ©Evert Elzinga; Detail LEGO-bouwwerk van Yvonne Strijbos, eerste prijs categorie kastelen © Eva Bloem. 

https://hermitage.nl/nl/  

Datum:
5 juni 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0