Huygens Festival 2023

Huygens Festival 2023

Het Huygens Festival is hét klassieke muziekfestival van Leidschendam-Voorburg en vindt plaats in het vierde weekend van september. Vier dagen lang zijn er verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg.

Naast het jaarlijkse hoofdfestival in september zijn er gedurende het jaar ook andere concerten, optredens en evenementen. Op de website treft u de informatie daarover aan.

Constantijn Sinfonietta

Het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen speelt het Slotconcert van het Huygens Festival. Het is het gelegenheid-jeugdorkest dat elk jaar wordt samengesteld uit jonge musici vanuit de deelnemende landen; in 2022 waren dat België, Hongarije, Polen, Slowakije, Tsjechië en Nederland.

In 2023 start het Huygens Festival op donderdagavond 21 september met het Openingsconcert. Dit wordt gegeven door jeugdensembles uit de genoemde landen. Vanaf vrijdagochtend 22 september beginnen de repetities van het Constantijn Sinfonietta en die gaan door tot en met zondagochtend 24 september. Tussendoor is  er tijd voor leuke uitjes en samen eten. Het hoogtepunt is het Slotconcert zondagmiddag 24 september in de prachtige Oude Kerk in Voorburg.

Dit jaar staan onder andere muziekstukken van Bernstein, Glinka en Elgar op het programma. Ook de winnende inzending van de compositiewedstrijd zal worden uitgevoerd. Zoals elk jaar wordt afgesloten met Ode an die Freude van Ludwig van Beethoven.

Creatiewedstrijd

Dit jaar alweer de vierde editie van de creatiewedstrijd Huygens Festival! Het thema voor 2023 is ‘Dromen’ geïnspireerd door het gedicht van Constantijn Huygens naar wie het festival is vernoemd.

Dromen 

Ik denk overdag alsof ik droomde, ik droom ’s nachts alsof ik zag.

Was het ‘s nachts zo donker niet, en niet zo licht bij dag,

ik zag moeilijk uit de droom van deze droom te komen:

of mijn droom denken is, of mijn gedachten dromen.

Voor jouw creatie (tekening, foto, video, schilderij, model of andere creatieve uiting) bij dit thema heeft de organisatie als muziek Dream Children van de Engelse componist Edward Elgar uitgekozen. Benieuwd hoe dat klinkt? Luister dan hier

Het Constantijn Sinfonietta zal Dream Children op zondag 24 september aanstaande in de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg uitvoeren. De prijsuitreiking zal voorafgaand aan dit concert plaatsvinden.

https://www.huygensfestival.nl/

Datum:
21 september 2023 / 24 september 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0