IJsselbiennale 2023

IJsselbiennale 2023

De organisatoren en de uitgenodigde kunstenaars zijn druk bezig met de voorbereidingen van de buitententoonstelling. Eén van de kunstenaars heeft met een drone een prachtige 3D-scan gemaakt van zijn locatie, een ander is in gesprek met de lokale bakker en weer een ander onderzoek doet naar mossen.

Alle kunstenaars zijn aan het tekenen en rekenen. Begin volgend jaar worden de namen van alle kunstenaars bekend.     

Campagnebeeld

Bestwerk is bezig met de productie voor het nieuwe campagnebeeld van de IJsselbiënnale 2023. Geïnspireerd op de titel ‘Grondtonen’, het thema aarde/bodem/grond, de IJssel én de campagnebeelden van de vorige edities hebben ze een mooi idee bedacht. Vorige week vond de shoot plaats, in zwembad de Scheg. Begin volgend jaar wordt het resultaat onthuld. Houd de socials, website én komende nieuwsbrieven goed in de gaten!

Bijzondere startlocaties

De komende editie van de IJsselbiënnale zijn er weer twee bijzondere startpunten. Centrale Harculo was de vorige editie ook al start- en ontmoetingsplek. De komende editie komt de Turnhal in Ellecom daarbij. Stichting Boei is op beide locaties de partner.    

De Turnhal is een belangrijk voorbeeld van beladen erfgoed. Het pand is gebouwd in 1943 als turn- en exercitiehal voor SS’ers in opleiding. Het is een plek met een zwart verleden en daarom belangrijk om te behouden als herinnering aan deze fase in de Nederlandse geschiedenis. Na het vertrek van de Duitsers heeft het dienst gedaan als noodhospitaal en was het tijdelijk een interneringskamp voor NSB’ers en andere politieke delinquenten.    

De geschiedenis van het pand eindigt vrolijk; veel mensen uit de omgeving herinneren zich het gebouw namelijk vooral als vakantiekamp! In januari 1949 kregen de eigenaren van voor de oorlog hun bezit weer terug. De graaf van Middachten liet hetzelfde jaar nog een tribune en een bad en wasgelegenheid aanbrengen in het pand om het om te bouwen tot jeugdherberg.   

Voor meer info en met dank aan BOEI.

https://ijsselbiennale.nl/

Datum:
17 juni 2023 / 17 september 2023

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0