Jeroen Toirkens op Photo 31

Jeroen Toirkens op Photo 31

Jeroen Toirkens (1971) richt zich met name op sociale documentairefotografie en ‘slow journalism’ projecten. Sinds 1999 volgt hij het leven van verschillende nomadische volken in Centraal-Azië, Rusland, Mongolië en de Arctische gebieden.

Zijn boek Nomad (2011, Lannoo), toont de indringende foto’s die hij maakte tijdens elf reizen naar nomadische volken. Met dit boek creëert hij een divers maar ook schrijnend beeld van nomadisme in de 21ste eeuw. Jelle Brandt Corstius schreef het begeleidend essay.

In 2012 won Toirkens de prestigieuze Canon Prijs (Zilveren Camera, 2011) voor vernieuwende fotojournalistiek met zijn boek en project NomadsLife De afgelopen zes jaar werkte hij aan het project ‘Borealis’ over de verdwijnende bossen op het noordelijk halfrond en de gevolgen daarvan.

Van 2 maart tot en met 13 juni is daarvan een grote tentoonstelling te zien in Fotomuseum Den Haag. Robert Theunissen spreekt met Jeroen Toirkens over hoe hij zijn projecten inricht van idee tot boek of tentoonstelling; over de bijzondere mensen die hij vastlegt; over zijn manier van verhalen vertellen en de vragen die hij oproept met zijn projecten.

Photo31 houdt regelmatig lezingen, workshops, masterclasses en andere interessante bijeenkomsten over fotografie en kunst. Abonneer je op onze nieuwsbrief: www.photo31.nl

https://photo31.nl/

Datum:
18 februari 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0