Joeri Woudstra - Millennial Gravestone Quotes

Kunstfort bij Vijfhuizen presenteert de tentoonstelling Joeri Woudstra – Millennial Gravestone Quotes. In zijn eerste solo onderzoekt Joeri Woudstra (NL, 1993) de invloed van technologische ontwikkelingen en hedendaagse reclamecultuur op ons gevoel van nostalgie. De tentoonstelling reflecteert op onze beleving van tijd en hoe deze drastisch verandert. Joeri Woudstra is misschien de karakteristieke ‘millennial’: een ondernemende duizendpoot, creatief en technisch onderlegd, nooit op één plek tegelijk, en vaardig met zowel muziek als beeld. In de metalen loods van Kunstfort bij Vijfhuizen onderzoekt hij een emotie die vandaag overheerst bij generatiegenoten geboren in de jaren 80 en 90: het voortdurende gevoel van nostalgie.

De kunstenaar studeerde in 2016 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Het afgelopen jaar werkte hij veelal met muziek, collectieven en evenementen. In deze tentoonstelling staat juist het object (of product) centraal. Inspiratie en decor is de kunstmatige omgeving van het Kunstfort; waarin echt en nep, beeld en natuur, verleden en toekomst, eveneens in een merkwaardige symbiose in elkaar opgaan.

Dinsdag 11 juli 19.30 uur Millennial Nostalgia: verdiepende avond met Kevin Bray, Shane Burmania, Olga Kortz, Alma Mathijssen, Tycho Posthumus, Joeri Woudstra en Zippora Elders.

 

Datum:
18 juni 2017 / 17 september 2017

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0