Johan Gerrits wint National Geographic Fotowedstrijd

Johan Gerrits wint National Geographic Fotowedstrijd

Met zijn inzending van Het klaarmaken van het Mundari koeienkamp heeft Johan Gerrits uit Utrecht volgens de jury dit jaar de beste foto afgeleverd. Dit werd op zondag 15 november tijdens een speciaal live-streaming event bekendgemaakt.

De jury was unaniem lovend: "hier gebeurt veel, de kijker kan zich als in een zoekplaatje verliezen in het beeld. De fotograaf is dichtbij gegaan, maar met behoudt van diepte. Mooi licht. Rood emmertje doet ons geloven dat het nu is gefotografeerd – dat brengt het naar het nu. Dit is een schoolvoorbeeld van visual storytelling." 

Recordaantal inzendingen 

Uit een recordaantal van 16.583 inzendingen kozen de jury én het publiek hun favorieten in de categorieën Mens, Dier, Landschap en de speciale junior categorie ‘Raar Maar Waar’. Per categorie is er een jury- en een publiekswinnaar gekozen wat resulteert in een verzameling kwalitatieve, aansprekende foto’s met elk een eigen verhaal.

Vakjury 

De vakjury bestond dit jaar uit: Sacha De Boer, Lieve Blancquaert, Renske Lamers, Jamie Westland en Arno Kantelberg. De winnende foto’s kunnen in het decembernummer van National Geographic Magazine en National Geographic Junior worden bewonderd.

Feestelijke livestream  

De feestelijke livestream is uitgezonden vanuit de Arendshoeve in Aalsmeer van waaruit de winnaars via een live verbinding door de juryleden werden gefeliciteerd en de foto’s van vakkundig commentaar werden voorzien. De overall winnaar werd tevens thuis verrast door presentator en winnaar van het tv-programma 'Het perfecte plaatje' Eddy Zoëy.

Download hier de foto’s van de winnaars

Voor meer informatie, contact: Paul.X.Eggels.-ND@disney.com

https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/

Datum:
15 november 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0